Musorujsag
Élő Eredmények
×

Holender Filip a Vasasnál folytatja – hivatalos

Holender Filip a Vasasnál folytatja – hivatalos

m4sport.hu
Visszatér az OTP Bank Ligába a 16-szoros magyar válogatott Holender Filip, aki az újonc Vasas csapatánál folytatja pályafutását.

A 28 éves támadó három, külföldön töltött év után tér vissza a magyar élvonalba, és ha minden a terv szerint halad három idényt biztosan marad Angyalföldön, ugyanis 2025 júniusáig érvényes szerződést alá az NB I-be most visszajutott klubbal.

„Az elmúlt három évet külföldön töltöttem, így boldog vagyok, hogy visszatérhettem Magyarországra, mert nagyon szeretem az országot. Örülök, hogy felkeltettem a klub érdeklődését, annak pedig kifejezetten, hogy végül alá is írtuk a szerződést. Szeretném, ha a klubnak a jövőben minden célja megvalósulna. Természetesen a válogatott is fontos számomra, de egyelőre kizárólag a Vasasra szeretnék koncentrálni, minél többet játszani és bizonyítani” – nyilatkozta a klub honlapjának.

„Filip az egyik legsokoldalúbb magyar válogatott képességű, gyors, karakteres, kreatív játékos, aki a támadósor minden posztján, sőt akár a védelem mindkét szélén is képes játszani különböző felállási formákban. Egyértelműen erősítést jelent számunkra. Azt várom tőle, hogy további minőséget hozzon a támadójátékunkba és a Vasasból legyen ismét válogatott” – fogalmazott Nagy Miklós sportigazgató a játékosról.

A 2017-ben a Honvéddal bajnoki címet szerző Holender a 2018/19-es szezonban 16 találatával társgólkirály (csapattársával, Davide Lanzafame osztoztak a címen) lett az NB I-ben, ami után Svájcba, a Lugano csapatához igazolt.

Tavalyelőtt  kölcsönvette őt a Partizan Beograd, majd 2021 nyarán megvásárolta játékjogát a svájciaktól. A szerb csapatban minden sorozatot figyelembe véve 68 meccsen 12 gólt rúgott és 5 gólpasszt jegyzett. A magyar válogatottban 2018-ban mutatkozott be, azóta összesen 16 mérkőzésen jutott szóhoz, egy gól fűződik a nevéhez.

Borítókép: vasasfc.hu

További tartalmak