Musorujsag
Élő Eredmények

Nem játszhat az utolsó két Nemzetek Ligája-fordulóban Nagy Zsolt

Nem játszhat az utolsó két Nemzetek Ligája-fordulóban Nagy Zsolt

mti
Sérülés miatt három hónapot lesz kénytelen kihagyni Nagy Zsolt, aki így nem léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatottban a Nemzetek Ligája szeptemberi utolsó két fordulójában, a németországi és az olaszok elleni hazai meccsen.

A júniusban a németek és az angolok ellen is eredményes játékos a Puskás Akadémia Vitória elleni Konferencia-liga-selejtezőjének hazai visszavágóján szenvedett térdsérülést. A felcsúti klub tájékoztatása szerint Nagy Zsoltnak részleges belső oldalszalag-szakadása van, előreláthatólag három hónapot kell kihagynia.

Még hosszabb kényszerpihenő vár a szintén a csütörtöki mérkőzésen megsérült Szolnoki Rolandra, a Puskás Akadémia csapatkapitánya keresztszalag-szakadást szenvedett, operációra lesz szüksége, felépülése előreláthatólag hat hónapot vesz igénybe.

A párharc portugáliai odavágóján megsérült Luciano Slagveer combizomszakadást szenvedett, gyógyulása négy-hat hétig tarthat.

A Puskás Akadémia az idegenbeli 3–0-s vereség után hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a portugál Vitóriával a Konferencia-liga-selejtező 2. fordulójában, így kiesett.

A magyar válogatott júniusban Angliát hazai pályán 1–0-ra, idegenben 4–0-ra verte, Olaszországban 2–1-re kikapott, míg Németország ellen itthon 1–1-es döntetlent játszott, így négy forduló után vezeti csoportját a Nemzetek Ligája A divíziójában. Marco Rossi csapata szeptember 23-án Lipcsében lépnek pályára a németek ellen, három nappal később pedig az olaszokat fogadja a Puskás Arénában.

Borítókép: Nagy Zsolt gólja után (fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek