Musorujsag
Élő Eredmények

Megint Zachariassen – a Puskás elhibázott tizenegyesét a 94. percben büntette meg a Fradi

Megint Zachariassen – a Puskás elhibázott tizenegyesét a 94. percben büntette meg a Fradi

m4sport.hu
A Ferencváros sokáig kínlódott, de végül a 94. percben szerzett góllal legyőzte a Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP BANK LIGA, 1. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 1–0 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna

V: Karakó Ferenc

Gólszerző: Zachariassen (94.)
Sárga lap:
Esiti (76.), ill. Kiss T. (40.), Stronati (89.)

Ferencváros: Dibusz – Kovacevic (Botka, 58.), Thelander, Knoester, Pászka – Laidouni – Auzqui (Zachariassen, 70.), Loncar (Traoré, 58.), Mercier (Tokmac, 58.), Vécsei – Bassey
PAFC: Tóth B. – Posztobányi, Spandler, Stronati – Mezghrani, Favorov (, Van Nieff, Komáromi – Kiss T., Zahedi (Skribek, 62.), Corbu

A pozsonyi diadalt követően négy nappal alaposan felforgatta kezdőcsapatát a Puskás Akadémia elleni szezonnyitóra, csupán három futballistát – Dibuszt, Laidounit és Knoestert – hagyott a kezdőcsapatban. A túloldalon Hornyák Zsolt dolgába az orvosi stáb szólt bele, Nagy Zsolt és Szolnoki Roland is hosszú hónapokra kidőlt, de a portugáliai Ekl-selejtezőn megsérülő Luciano Slagveer sem állt készen a játékra.

Finoman szólva sem pörögtek gyorsan a másodpercek az első félidőben, a Fradi dédelgette a labdát, de nem igazán tudta megbontani a felcsúti csapatot, ahogyan Zahediék kontrái is jobbára veszélytelennek bizonyultak.

Közel egy óra elteltével a PAFC hagyta ki a meccs addigi ziccerét: egy lecsorgó labdát Mohamed Mezghrani három méterről bedobásra belsőzött… Negyedórával később még ennél is nagyobb lehetőséghez jutott a Puskás, Esiti lökte fel Corbut, a megítélt tizenegyest viszont Artem Favorov – a vonalon álló(?) Dibusz közreműködésével – a felső lécre bombázta.

Ahogy az örök futballtörvény is írja: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat – ezúttal is így lett. A 94. percben Pászka Lóránd beadását a csereként beálló Kristoffer Zachariassen fejelte a hálóba. A norvég támadó mindkét Slovan elleni BL-selejtezőn betalált, kirobbanó formában kezdte az új idényt. A Fradi döcögősen játszott, de végül győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Értékelések:

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-0
Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1
Kecskeméti TE-Vasas FC 0-0
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-0

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak