Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kisvárdán a legdrágább, Felcsúton a legolcsóbb meccsre menni – NB I-es jegy- és bérletárkörkép

Kisvárdán a legdrágább, Felcsúton a legolcsóbb meccsre menni – NB I-es jegy- és bérletárkörkép

m4sport.hu | Határ Dávid
Július végén elrajtolt az OTP Bank Liga új idénye, ezért megvizsgáltuk, hogy mennyi pénzért lehet meccsre járni a 2022–2023-as szezonban. NB I-es jegy- és bérletárkörkép!

Az NB I-es csapatok különböző konstrukciókban és feltételekkel árulják a jegyeket.

A legtöbb esetben érvényes az a megállapítás, hogy a legolcsóbban akkor juthatunk hozzá a jegyhez, ha azt online és elővételben, azaz a mérkőzést megelőző napok valamelyikén vásároljuk meg.

A legtöbb stadionba a diákok, a nyugdíjasok és a mozgáskorlátozottak kedvezményes áron juthatnak be, továbbá több csapatnál előfordul az is, hogy a nőknek sem kell teljesárú jegyet vásárolniuk. A klubok többsége kínál valamilyen fajta családi kedvezményt is, ám az alábbiakban kizárólag a felnőttjegyek és -bérletek árát vizsgáltuk meg (továbbá a VIP-be és skyboxba szóló jegyek ebben az összeállításban nem szerepelnek).

Fontos megemlíteni, hogy a jegyek és bérletek áráról, illetve a vásárlás feltételeiről és menetéről részletes és teljeskörű információt a klubok tudnak adni, ezért a csapatokról szóló bekezdések végén linkeltük a hivatalos honlapokon megtalálható kapcsolódó cikkeket.

FERENCVÁROS

Rögtön az elején fontos megemlíteni, hogy a címvédő Ferencváros hazai mérkőzésére csak A- vagy B-típusú szurkolói kártyával lehet jegyet vásárolni, ennek egyszeri díja van, kiváltása 1000, mérkőzésnapokon 1500 forintba kerül. A jegyek ára online vásárlás esetén a legalacsonyabb (B-közép: 2350, 4. kategória: 3400, 3. kategória: 4350, 2. kategória: 5600, 1. kategória: 6550). Személyes vásárlás esetén a találkozót megelőző 7. napig minden kategóriában 200, míg a mérkőzés előtti 6. naptól minden kategóriában 500 forinttal drágább a jegy az online árnál. További fontos információ, hogy mérkőzésnapokon az online és a helyszínen vásárolt jegyekre is 500 forintos kezelési költséget számítanak fel.

Az újonnan váltott éves bérletek ára 39 200 és 88 900 forint között mozog, és ezzel – a legtöbb klubhoz hasonlóan – nemcsak a bajnoki, hanem a hazai rendezésű kupamérkőzések is látogathatók.

További, részletesebb információt ITT és ITT talál az FTC jegy- és bérletárairól.

FTC-szurkolók a Groupama Arénában (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

MOL FEHÉRVÁR FC

A MOL Fehérvárnál kiemelt mérkőzésekre (az FTC és az Újpest elleni találkozók számítanak ide) 5150 és 2850 forint között lehet online jegyet vásárolni, míg a normál mérkőzésekre minden kategóriában ennél 1150 forinttal olcsóbban. A helyszíni jegyvásárlás minden esetben 1000 forinttal drágább, mint az online elővétel.

Az újonnan váltott éves bérletek ára 21 500 és 47 200 forint között mozog, ezzel a hazai rendezésű bajnoki és kupamérkőzések is látogathatók.

További, részletesebb információt ITT és ITT talál az MOL Fehérvár jegy- és bérletárairól.

Fehérvári drukkerek a MOL Aréna Sóstóban (Fotó: MOL Fehérvár FC/Facebook)

ÚJPEST

Az Újpestnél is normál és kiemelt ellenfelek vannak a jegyértékesítés szempontjából, utóbbi kategóriába az FTC, a MOL Fehérvár, a Honvéd és a DVSC tartozik. Normál meccsen online elővételben 1200 és 2400 forint között, míg kiemelt találkozókon 2400 és 3600 forint között alakulnak a jegyárak. A mérkőzésnapon vásárolt online jegy minden kategóriában 1200 forinttal többe kerül az elővételesnél, míg a helyszíni vásárlás minden esetben jelentősen drágább, mint az online megváltott jegy.

Az éves bérletek ára helyszíni vásárlásnál 15 és 42 ezer forint között van. Online itt is van kedvezmény, a bérletek 14 és 40 ezer forint között váltható.

További, részletesebb információt ITT talál az Újpest jegy- és bérletárairól.

A Pancho Arénába lehet a legolcsóbban bejutni (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

PUSKÁS AKADÉMIA

Az NB I összes csapatát vizsgálva a legolcsóbban a Puskás Akadémia hazai mérkőzéseire lehet jegyet váltani: elővételben és online 800, a mérkőzés napján 1000 forintba kerül egy belépő a felcsúti Pancho Arénába.

Az OTP Bank Liga és a MOL Magyar Kupa-mérkőzésekre egyaránt érvényes éves bérlet 13 ezer forintba kerül a PAFC-nál.

További, részletesebb információt ITT talál a PAFC jegy- és bérletárairól.

DEBRECENI VSC

A debreceni Nagyerdei Stadionban az adott hazai mérkőzést megelőző második napig online 3500, 2000 és 1500 forintért vásárolhatnak belépőt a DVSC-szurkolók, míg a mérkőzést megelőző második naptól az ár 500 forinttal emelkedik. Amennyiben valaki a helyszíni jegyvásárlást választja, akkor az online árnál 500 forinttal többet kell fizetnie.

A debreceni együttes a bajnoki és kupameccsre egyaránt érvényes felnőtt éves bérleteket 40, 25 és 15 ezer forintos áron kínálja.

További, részletesebb információt ITT talál a DVSC jegy- és bérletárairól.

Szurkolók a Bozsik Arénában (Fotó: honvedfc.hu)

BUDAPEST HONVÉD

A Honvédnál kiemelt (FTC, Újpest, MOL Fehérvár, DVSC, Vasas) és normál kategóriájú mérkőzések vannak, és a jegyárak is eszerint alakulnak. Az árak kiemelt meccs és online elővételes vásárlás esetén 2100 és 10 500 forint között (továbbá ez esetben 360 forintos kezelési költséggel is számolni kell), míg helyszíni vásárlás esetén 2450 és 11 250 forint között mozognak. Normál mérkőzésekre online 1890 és 9200 forint között, míg a mérkőzésnapokon a helyszínen 2150 és 9900 forint között válthatnak jegyet a kispesti drukkerek.

A Bozsik Arénába érvényes felnőtt éves bérletek ára 29 ezer forinttól indul, a legdrágább (nem VIP-bérlet) pedig 134 ezer forintba kerül.

További, részletesebb információt ITT talál a Honvéd jegy- és bérletárairól.

PAKS

A Paksnál az elővételeben megvásárolt jegyek ára elhelyezkedéstől függően 1000 és 2000 forint között mozog. A mérkőzés napján minden jegy 400 forinttal drágább az elővételes árnál.

A paksiak 16 és 22 ezer forint között árulják az egész szezonra szóló, nem kedvezményes bérleteket.

További, részletesebb információt ITT és ITT talál a Paks jegy- és bérletárairól.

KISVÁRDA

Az előző idényben ezüstérmesként záró Kisvárda elhelyezkedéstől függően 4500, 3500 és 3000 forintért árulja a jegyeket a bajnoki mérkőzésekre, míg a felnőtt éves bérletek ára 61 és 41 ezer forint között van – ez azt jelenti, hogy a 12 NB I-es csapat közül a kisvárdai drukkereknek kell a legmélyebben a zsebükbe nyúlniuk, ha valamilyen formában jegyet vagy szezonbérletet szeretnének vásárolni.

További, részletesebb információt ITT talál a Kisvárda jegy- és bérletárairól.

Kisvárda-szurkolók a Várkerti Stadionban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

ZTE

A ZTE-nél kiemelt (FTC, MOL Fehérvár, Budapest Honvéd, Újpest, DVSC, Vasas) és nem kiemelt mérkőzésekre oszlik a menetrend. A kiemelt meccsekre elővételben és online 2500 és 3500 között kínálják a jegyeket, míg a további találkozókra 1500 és 2500 forint közötti összegért lehet bejutni. A mérkőzésnapon a helyszínen vásárolt jegy minden esetben 500 forinttal drágább az elővételesnél.

Zalaegerszegen a bajnoki és kupamérkőzésekre is érvényes felnőtt éves bérletek ára 22 és 40 ezer forint között mozog.

További, részletesebb információt ITT és ITT talál a ZTE jegy- és bérletárairól.

Zalaegerszegi szurkolók a ZTE Arénában (Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg)

MEZŐKÖVESD

A klub tájékoztatása szerint a mérkőzés hetében két árkategóriában vásárolhatók meg a jegyek: 1100 és 1500 forintért válthatnak belépőt a drukkerek a stadionba.

Mezőkövesden éves bérletet a stadionban való helytől függően 20, 14 és 11 ezer forintért lehet vásárolni, ez utóbbi a „szurkolói bérlet”, amely a különböző kedvezményes bérleteket leszámítva a legolcsóbb a teljes NB I-ben.

További, részletesebb információt ITT talál a Mezőkövesd jegy- és bérletárairól.

Mezőkövesden lehet a legolcsóbban éves bérletet váltani (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

VASAS

Az újonc Vasasnál elhelyezkedéstől függően válthatnak jegyet és bérletet a szurkolók az Illovszky Rudolf Stadionba. A jegyárak online vásárlás esetében 3500 és 1500 forint között alakulnak, míg személyes vásárlás esetében minden kategóriában 500 forinttal drágábbak.

A jegyekhez hasonlóan a bérleteknél is különböző ára van a különböző lelátórészeknek: az egész idényre szóló belépők ára 40 és 15 ezer forint között alakul.

További, részletesebb információt ITT talál a Vasas jegy- és bérletárairól.

Hosszas egyeztetések után a Széktói Stadionban fogadhatja az ellenfeleit a KTE (Fotó: kecskemetite.hu)

KTE

A másik újoncnál, a Kecskeméti TE-nél is vannak kiemelt és normál mérkőzések, előbbiek sorába az FTC, az Újpest, a MOL Fehérvár és a Honvéd elleni összecsapások tartoznak. A Széktói Stadionba a normál kategóriájú mérkőzésekre 2000, a kiemeltekre 3000 forintba kerül a belépő.

A bajnoki és kupamérkőzésekre is érvényes felnőtt bérletek ára egységesen 25 ezer forint, míg kedvezményes bérletet (akárcsak jegyet) a 18 év alattiak és a 65 év fölöttiek válthatnak 15 ezer forintért.

További, részletesebb információt ITT talál a KTE jegy- és bérletárairól.

Összességében tehát elmondható, hogy az árak szempontjából fontos, hogy mikor és milyen módszerrel vásárolunk jegyet: szinte kivétel nélkül akkor juthatunk legolcsóbban belépőhöz, ha online és elővételben váltjuk azt meg.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy a helyszínen is tekintsen meg legalább néhány NB I-es mérkőzést. Akár van, akár nincs erre lehetősége, egész szezonban érdemes lesz az M4 Sportot és az m4sport.hu-t követni, hiszen az OTP Bank Liga összes találkozóját élőben közvetítjük.

Borítókép: Szurkolók OTP Bank Liga-mérkőzéseken (fotók: MTI)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pátkait a VAR egyik vakfoltja vagy a labda elrúgása mentette meg? – Hétvégi hősök
Közel két és fél hónap várakozás után visszatért az OTP Bank Liga, rögtön egy emlékezetes fordulóval, hiszen két mérkőzés is csak a 93. perc után dőlt el – közte a múlt szezonbéli dobogósok rangadója is. Az első játéknapokon a videobíró-rendszer is főszerepet kapott, így az évadnyitó Hétvégi hősök is elsősorban ezekkel a szituációkkal foglalkozik. A továbbiakban pedig kisgyerekek a debreceni játszótéren, Puskás-játékos egy másik bolygón és labda a gól- helyett az oldalvonalon túl.
Hétvégi hősök
Sorra vettük, miért nem rúgathatták újra a Fradi ellen kihagyott tizenegyest
Bár egy darabig tanakodott rajta a VAR, végül nem rúgatták újra <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/07/31/megint-zachariassen-a-puskas-elhibazott-tizenegyeset-a-94-percben-buntette-meg-a-fradi/" target="_blank" rel="noopener">a ráadásban az egy pontot is elbukó</a> Puskás Akadémia tizenegyesét a Ferencváros ellen – szabálykönyvet fellapozva kikockáztuk és sorra vettük Dibusz Dénes mozgását, hogy eldönthessük, segítői miért hagyták helyben Karakó Ferenc pályán hozott ítéletét.
Magyar futball
Elhalasztják a ZTE–Fradit
A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elhalasztotta az eredetileg jövő szombatra kiírt Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést az OTP Bank Liga 2. fordulójában.
Magyar futball