Musorujsag
Élő Eredmények

Kecskés Ákos: Remélem, ez tényleg egy sikersztori lesz

Kecskés Ákos: Remélem, ez tényleg egy sikersztori lesz

M1 Sport
Egy év után – a háborús helyzetre is tekintettel – elhagyta az orosz Nyizsnyij Novgorod csapatát a magyar válogatott védő, Kecskés Ákos, és az osztrák élvonalbeli LASK Linz együtteséhez igazolt. A váltás hátteréről és az első benyomásokról az M1-nek mesélt.

„Egy év volt hátra a szerződésemből, sokat gondolkodtam rajta, mi lehetne a legjobb döntés számomra – kezdte Kecskés Ákos az M1-nek. – Igazából már nyár eleje óta voltak ajánlataim, de a Nyizsnyij is szeretett volna hosszabbítani velem. A családommal és az ügynökeimmel közösen végül a váltás mellett döntöttünk, és úgy gondoltuk, a Linz lesz számomra a legjobb megoldás.”

Ha ennyi kérője volt Kecskésnek, vajon miért pont az osztrák csapatot választotta?

„Már régebb óta kapcsolatban álltunk, éreztem, hogy tényleg akarnak, folyamatosan kitartottak mellettem – mutatott rá Kecskés. – A legvonzóbb pedig az volt a klubban, hogy az elmúlt három évben mindig európai porondon szerepeltek és a csoportból is továbbjutottak, éreztem a csapat ambícióját. Ezért is kötöttem hosszútávú szerződést, remélem, minden évben így esélyem lehet rá, hogy nemzetközi kupában lépjek pályára. Többször is beszéltem a vezetőedzővel, a teljes stáb felé pozitív az első benyomásom, remélem, ez tényleg egy sikersztori lesz.”

Lengyelország, Olaszország, Svájc és Oroszország után ez már az ötödik ország lesz, ahol légiósként megmutathatja magát a védő, s elmondta, egyelőre nem tervezi a hazatérést.

„Szerencsére az osztrák bajnokságnak egyre jobb a megítélése az UEFA-listán is. Három évet töltöttem a svájci bajnokságban, és a legtöbben ahhoz hasonlították. Pont most volt az első edzésem a csapattal, még egy kis különmunkát is végeztem, van egy kisebb sérülésem, ezen dolgozunk a fizioterapeutákkal” – mondta el Kecskés.

A magyar válogatott játékos 2026-ig szóló szerződést kötött a LASK Linz-cel.

 

Borítókép: Kecskés Ákos és Tammy Abraham az angol-magyar vb-selejtezőn (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak