Musorujsag
Élő Eredmények

A Szeged és a klub ultrái is reagáltak az MTK „antiszemita gyűlölködés” miatt tett rendőrségi feljelentésére

A Szeged és a klub ultrái is reagáltak az MTK „antiszemita gyűlölködés” miatt tett rendőrségi feljelentésére

m4sport.hu
Pénteken közleményben reagált a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia, miután az MTK rendőrségi feljelentést tett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése miatt a két csapat hétfő esti mérkőzését követően.

Az NB II első fordulójának hétfői rangadóját 2–1-re nyerte az MTK, amely csütörtökön közölte: rendőrségi feljelentést tesz szegedi szurkolók egy csoportjának antiszemita viselkedése miatt.

A klub honlapján az eset rövid összefoglalásában az áll, hogy a hétfői találkozó után a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szurkolóinak egy csoportja gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el a Hidegkuti Nándor Stadiont és környékét.

Megemlítik, erről videofelvétel is készült: egy MTK-szurkoló megriadt 12 éves kislánya rögzítette a megbotránkoztató megnyilvánulásokat:

„Szurkolóik elfogadhatatlan viselkedése miatt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballklub együttműködését kérjük abban, hogy a klubjukra és Szeged városára is szégyent hozó, érintett szurkolókat, saját hatáskörükben, a jogszabályok adta keretek között felelősségre vonják annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset” – írták csütörtökön.

Másnap a Szeged is jelentkezett egy rövid közleménnyel, melyben elítéli az érintett szurkolók viselkedését és szankciókat helyeztek kilátásba:

„Klubunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől. Az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadunk a hatóságoknak, és annak lezárása után az érintett szurkolókkal szemben saját hatáskörben szankciókat hozunk.”

Ezzel egy időben az Ultras Szeged szurkolói csoport Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben szintén elhatárolódtak a „néhány látásból ismert szurkoló” viselkedésétől.

„Szurkolótáborunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől.
A közel kétszáz fős táborból néhány, általunk látásból ismert „szurkoló” viselkedett elítélendő módon. Ahogy a múltban, úgy a jövőben is a sportszerű szurkolás hívei vagyunk és maradunk.”

A mérkőzés összefoglalója:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újoncok válogatottja – rájuk érdemes odafigyelni az OTP Bank Liga új szezonjában
Múlt hétvégén elkezdődött az OTP Bank Liga 2022/2023-as kiírása, vele együtt pedig a találgatás is, kik lehetnek azok a futballisták, akik berobbannak az NB I-be ebben az idényben. Most egy csokorra való tizenegyet gyűjtöttünk össze azokból a magyar futballistákból, akiknek néhány napja még nem volt élvonalbeli fellépése, de a jövőben a mezőny meghatározó futballistái lehetnek.
Magyar futball
Kondás Elemér megszólalt diósgyőri menesztéséről: Ezzel két csapatot sikerült tönkretenni
Április elején menesztették a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatától Kondás Elemért, hogy elfoglalja a helyét a Szegedről elcsábított Dragan Vukmir. A DVTK ekkor feljutó helyen állt az NB II-ben, végül azonban hoppon maradt, s ezt a szezont is a második vonalban kezdte. Az azóta csapat nélküli Kondás most a Csakfocinak mesélt a váltás körülményeiről és az azóta eltelt időről.
Magyar futball
Kecskés Ákos: Remélem, ez tényleg egy sikersztori lesz
Egy év után – a háborús helyzetre is tekintettel – elhagyta az orosz Nyizsnyij Novgorod csapatát a magyar válogatott védő, Kecskés Ákos, és az osztrák élvonalbeli LASK Linz együtteséhez igazolt. A váltás hátteréről és az első benyomásokról az M1-nek mesélt.
Magyar futball