Musorujsag
Élő Eredmények

Elhagyta Zubkov a Ferencvárost, ukrán élcsapathoz szerződött – hivatalos

Elhagyta Zubkov a Ferencvárost, ukrán élcsapathoz szerződött – hivatalos

m4sport.hu
A Sahtar Donyeck labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Olekszandr Zubkov visszatért a klubhoz.

 

A klubváltás tényét a magyar rekordbajnok egyelőre nem erősítette meg, a Sahtar Donyeck viszont már hivatalosan is bejelentette, hogy az alakulat egykori támadója, Olekszandr Zubkov visszatért.

Az ukrán csapat közleménye szerint a szélső 2027 nyaráig kötelezte el magát régi-új együtteséhez.

Az Index péntek délelőtt már megszellőztette Zubkov eladását – a portál tudomása szerint az FTC jelentős összegett keresett a játékos elpasszolásán, és 2 millió euróért adta el Zubkovot a Sahtarnak.

A 21-szeres ukrán válogatott Zubkov 2019-ben igazolt a Ferencvároshoz, először kölcsönben, majd egy évvel később 1,5 millió euróért vásárolták meg a Sahtartól. Azóta 110 mérkőzésen lépett pályára a Fradiban, 19 gól és 23 gólpassz fűződik a nevéhez, három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert. Az előző szezonban 34 mérkőzésen lépett pályára, mérlege 3 gól és 8 gólpassz.

A 26 éves támadó esetleges távozása már hetek óta téma, a mostani szezonban egyetlen percet sem játszott és a zöld-fehérek a BL-keretbe sem nevezték. Szerdán sokatmondó utalást tett, amikor az Instagram-bejegyzésnél egy kommentelő távozásra buzdította, amire ennyit felelt: „Remélem, hamarosan”.

 

Borítókép: Torino, 2020. november 24. Alex Sandro, a Juventus (b) és Olekszandr Zubkov, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus - Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én. MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

További tartalmak

Kapcsolódó hírek