Musorujsag
Élő Eredmények

A Qarabag hármat rúgott a Groupamában, a Ferencváros hazai vereséggel búcsúzott a BL-selejtezőtől

A Qarabag hármat rúgott a Groupamában, a Ferencváros hazai vereséggel búcsúzott a BL-selejtezőtől

m4sport.hu
A Qarabag mindkét félidő elején szerzett egy-egy gólt, majd a hajrában egy gyors kontra után is betalált, a magyar bajnoknak csak szépítenie sikerült. Dibuszék az Európa-liga rájátszásában folytathatják.

A találkozót a vendégek kezdték bátrabban, a Fradi a félpályán sem tudott átmenni. A nagy nyomás a 7. percben érett góllá, Kovacevic egy nagy hibája, majd egy nagyszerű mentése után a saját térfélen eladta a labdát Zoubir pedig élt a lehetőséggel, a bal alsó sarokba lőtt. két perccel később akár egyenlíthetett volna a magyar együttes, de Boli megpattanó lövését védte a kapus.

A 14. percben egy újabb eladott labda után Dibusznak kellett bravúrral védenie, de később kiderült, felesleges volt a bravúr, lesről lőtt az azeri játékos. Az első félóra végén Tokmac került helyzetbe, de hiába csak a kapus volt vele szembe, nem sikerült gólra váltani a lehetőséget.

A félidő hajrájában nyomott a Fradi, a 44. percben azonban mégis a vendégek szerezhettek volna gólt, de Dibusz tíz másodpercen belül két nagy bravúrt is bemutatott, így az első félidő egygólos vendégelőnnyel zárult.

Kady, az azeri csapat játékosa (elöl) és a ferencvárosi Rasmus Thelander a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros – Qarabag visszavágó mérkőzésen. MTI/Koszticsák Szilárd

A második félidő elején Kovacevic ismét eladott két labdát, szerencsére ezekből a hibákból nem lett gól, de Csercseszov az 51. percben le is kapta őt. Ez azonban nem sokat jelentett, mert a helyére beálló Knoester is elszámított egy előrevágott labdát, ezt pedig újabb góllal büntették, ezúttal Wadji volt eredményes.

A folytatásban ment előre a Fradi, de a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket. A 78. percben pedig minden eldőlt, egy gyors kontra végén Wadji megszerezte önmaga második, csapat harmadik gólját. A 86. percben Marquinhos labdaszerzése után Traoré még szépített, de ennél többre nem futotta.

A magyar bajnok így az Európa-ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését: a selejtező utolsó fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. Ha ott továbbjut, úgy az El-csoportkörében, ha kiesik, akkor az Európa Konferencia Liga csoportküzdelmeiben folytatja.

Eredmény: 
Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencváros-Qarabag (azeri) 1-3 (0-1)
Groupama Aréna, 18 875 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
gólszerzők: Traoré (86.), illetve Zoubir (7.), Wadji (54., 78.)
sárga lap: Thelander (30.), Boli (34.), Botka (84.), illetve Jankovic (31.), Bajramov (62.), Zoubir (84.), Leandro Andrade (91.), Vesovic (93.)
Továbbjutott: a Qarabag 4-2-es összesítéssel.
Ferencváros:
Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester, 51.), Thelander, Civic (Pászka, 84.) – Esiti (Vécsei, 51.), Laidouni – Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 84.), Traoré – Boli (R. Mmaee, 61.)
Qarabag:
Mahammadalijev – Vesovic, Musztafazade, Huszejnov, Bajramov – Qarajev (Romao, 86.), Jankovic (Richard, 58.) – Kady – Sejdajev, Wadji (Owusu, 81.), Zoubir (Leandro Andrade, 86.)

Borítókép: Budapest, 2022. augusztus 9. A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (k) és Abdellah Zoubir (b2), az azeri csapat játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Qarabag visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak