Musorujsag
Élő Eredmények

Sztanyiszlav Csercseszov: Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így

Sztanyiszlav Csercseszov: Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így

m4sport.hu
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a zöld-fehérek keddi, Qarabag elleni BL-búcsúja után elmondta, neki nem az a dolga, hogy a játékosait kritizálja, hanem a megfelelő felkészítés.

 

Az FTC hazai pályán 3–1-re kikapott az azeri bajnoktól, s mivel az odavágón 1–1-es döntetlen született, így a vereség azt jelentette a magyar rekordbajnoknak, hogy az Európa-liga-selejtező playoffkörében folytatja.

Összefoglaló

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov elemezte a történteket.

Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így. Hasonló volt a Slovan ellen is a helyzet, ezúttal sem jól szálltunk be a meccsbe. Szerintem ezen az estén nem szedhető külön a csapat védelemre, középpályára vagy támadószekcióra hibák szempontjából, hiszen kedd este sokszor a védelem tartotta meccsben a csapatot. Sok felesleges labdavesztést követtünk el, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amit elveszítettünk” – idézi a szakembert a fradi.hu.

Az orosz tréner hozzátette, nyugalomban ki kell elemeznie a találkozót.

Nekem, edzőként érzelmek nélkül kell átgondolnom a történteket. Beszéltünk a fiúkkal a mérkőzést követően, de nyugalomban ki kell elemeznünk a látottakat, hiszen további feladataink vannak. A vereség után jogos a kritika felém és a csapat felé, ez az újságírók dolga, de nekem nem az a dolgom, hogy kritizáljam a játékosokat, hanem hogy megfelelően felkészítsem őket. Nekem, vezetőedzőként is meg kell vizsgálni, hogy mi nem volt elég a Qarabag elleni párharcban. Folytatjuk tovább!”

Mint ismert, a vereséggel a Ferencváros átkerült az Európa-liga selejtezőjének utolsó körébe, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele. Az első mérkőzést jövő csütörtökön a Groupama Arénában rendezik. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. Amennyiben ott továbbjut a magyar bajnok, úgy az Európa-liga csoportkörében folytathatja. Amennyiben az ír együttes megy tovább, úgy Dibuszék az Európa Konferencia-liga csoportküzdelmeiben folytatják.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencváros-Qarabag (azeri) 1-3 (0-1)
Groupama Aréna, 18 875 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
gólszerzők: Traoré (86.), illetve Zoubir (7.), Wadji (54., 78.)
sárga lap: Thelander (30.), Boli (34.), Botka (84.), illetve Jankovic (31.), Bajramov (62.), Zoubir (84.), Leandro Andrade (91.), Vesovic (93.)
Továbbjutott: a Qarabag 4-2-es összesítéssel.
Ferencváros:
Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester, 51.), Thelander, Civic (Pászka, 84.) – Esiti (Vécsei, 51.), Laidouni – Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 84.), Traoré – Boli (R. Mmaee, 61.)
Qarabag:
Mahammadalijev – Vesovic, Musztafazade, Huszejnov, Bajramov – Qarajev (Romao, 86.), Jankovic (Richard, 58.) – Kady – Sejdajev, Wadji (Owusu, 81.), Zoubir (Leandro Andrade, 86.)

 

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak