Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dán védő Fehérváron, nigériai támadó Debrecenben

Dán védő Fehérváron, nigériai támadó Debrecenben

m4sport.hu
Egy rutinos védő és egy fiatal csatártehetség is megmutathatja magát a magyar első osztályban.

A MOL Fehérvár labdarúgócsapata kölcsönbe megszerezte a dán Odense védőjét, Kasper Larsent. A 29 éves dán középső védő egy évre írt alá a Konferencia Ligában érdekelt csapatnál. A klub honlapja szerint az U16-ostól az U21-esig minden dán korosztályos válogatottban, valamint hazája olimpiai válogatottjában is szerepelt. A 29 éves, 192 centiméter magas védő korábban Hollandiában és Svédországban is légióskodott.

Sallói István, a fehérváriak klubigazgatója elmondta, Rus Adrián távozását követően mindenképp szerettek volna középső védőt igazolni, olyan játékost, aki játékban van és megfelelő magassággal rendelkezik. Ezeket figyelembe véve döntöttek Larsen leigazolása mellett, abban bízva, hogy gyorsan be fog illeszkedni a csapatba, hiszen formában van, így növeli a vezetőedző variációs lehetőségeit a védelemben.

Peter Olawale (forrás:dvsc.hu)

A Debrecen labdarúgócsapata elől erősített, miután szerződtette a nigériai Peter Olawalét. A Loki honlapjának beszámolója szerint a 20 éves támadó tagja Nigéria U20-as válogatottjának, a 2019-es U17-es világbajnokságon Ausztrália és Hollandia ellen játszott, az ausztrálok ellen gólt is szerzett. A játékos az izraeli Hapoel Raanana együtteséből érkezett Debrecenbe, az ottani második vonalnak számító Leumit Ligában 44 mérkőzésen 16 gól mellett 2 gólpasszt is kiosztott.

Borítókép: Kasper Larsen (fotó: molfehervarfc.hu)

További tartalmak