Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kétmilliós büntetést kapott a Szeged antiszemita szurkolói miatt

Kétmilliós büntetést kapott a Szeged antiszemita szurkolói miatt

m4sport.hu
Az MTK elleni meccs után a szurkolók nehezen viselték a vereséget, a stadionon kívüli viselkedésükért kell fizetni a csongrádi klubnak.

A labdarúgó Merkantil Bank Liga első fordulójának rangadóján a hazai pályán játszó MTK hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Szeged ellen. A találkozó után a vendégek szurkolóinak egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el a Hidegkuti Nándor Stadiont és környékét.

Az MTK Budapest közleményben tudatta, rendőrségi feljelentést tesz a szegedi szurkolók antiszemita viselkedése miatt.

A szegediek szintén elítélték az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódtak a stadionon kívül történt eseményektől. Emellett kiemelték, az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadnak a hatóságoknak.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:
A Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK Budapest-Szeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el.

Borítókép: Szegedi szurkolók a Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK elleni mérkőzésen (kép: M4 Sport)

További tartalmak