Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbított csapatkapitányával a Vasas, további öt évig érvényes az új szerződése

Hosszabbított csapatkapitányával a Vasas, további öt évig érvényes az új szerződése

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Vasas FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést hosszabbított Berecz Zsomborral.

Berecz Zsombor 2021 februárjában tért vissza Angyalföldre, most pedig újabb fontos momentumhoz érkezett, hiszen a Vasas csapatkapitánya 2024-ben lejáró szerződését a klub újabb három évvel – 2027. június 30-ig – meghosszabbította.

Berecz Zsombor piros-kék pályafutása 12 évvel ezelőtt indult el: végigjárta a ranglétrát, a korosztályos csapatok tagja volt, ő lett az első játékos, aki a Vasas Kubala Akadémiából felnőtt szerződést kapott. 2013-ban Magyar Kupa-elődöntőn debütált, majd alapemberré vált a Vasas felnőtt csapatában és fiatal kora ellenére hamarosan a csapatkapitányi karszalag is a karjára került. Játékával nagyban segítette klubunkat az élvonalba történő visszajutásban, a 2016-17-es szezonban pedig bajnoki bronzot és a Magyar Kupában ezüstérmet ünnepelt Angyalföldön. 2018-ban a Videoton kivásárolta a szerződéséből, majd Mezőkövesden folytatta pályafutását, ahonnan visszatért az akkor másodosztályú nevelőegyesületébe.

Az elmúlt szezonban alapembere volt az NB II-t pontrekorddal megnyerő együttesnek, ebben az idényben pedig a DVSC elleni bajnokin már megszerezte első gólját.

„Az átigazolások mellett kiemelt fontosságú meglévő értékeink megtartása és megbecsülése, hiszen ez is hozzátartozik a játékospolitikánkhoz. Ebből adódóan azokkal a játékosokkal, akik hosszú távon értéket jelenthetnek a klubnak és akikre érdemes építeni a jövőben, időben, még jóval a szerződésük lejárta előtt már érdemi egyeztetések kezdődnek. Természetesen Berecz Zsombor, mint saját nevelésű csapatkapitány első volt ebben a sorban. Zsombor az elmúlt időszakban tapasztaltak nyomán kijelentette, hogy nem vágyik máshova és hosszútávon a Vasasban képzeli el a jövőjét, ami jó visszajelzés és azt mutatja, hogy a klub jó úton halad, a felépített modell vonzó a játékosok számára”mondta a szerződéshosszabbítást követően Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója.

A Vasas keretében az elmúlt napokban több változás is történt, hiszen leigazolták Szegedről Ódor Mátét, de kitették az első csapatból Bobál Gergelyt és Pekár Lászlót is. A piros-kékek az OTP Bank Liga negyedik fordulójában a Budapest Honvédot fogadják az Illovszky-stadionban, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Vasas FC/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek