Musorujsag
Élő Eredmények
×

Viharos kinevezés, furcsa döntések, elpuskázott feljutás, pocsék szezonkezdés, dicstelen távozás: Dragan Vukmir négy és fél hónapja a Diósgyőr kispadján

Viharos kinevezés, furcsa döntések, elpuskázott feljutás, pocsék szezonkezdés, dicstelen távozás: Dragan Vukmir négy és fél hónapja a Diósgyőr kispadján

m4sport.hu
Áprilisban nagy vihart kavart Dragan Vukmir kinevezése a Diósgyőr labdarúgócsapatának kispadjára, a tréner azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az elpuskázott feljutás és a várakozásoktól messze elmaradó idénykezdés után menesztették a vezetőedzőt, akinek miskolci pályafutását foglaljuk most össze a legfontosabb állomásokat és fordulópontokat felidézve.

Április elején a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Diósgyőr 1–0-ra nyert a Dorog vendégeként, a miskolci csapat így hét körrel a szezon vége előtt a feljutást jelentő második helyen állt a tabellán, két ponttal megelőzve a harmadik Szegedet és öttel a negyedik Kecskemétet. Két nappal a győzelem után némi meglepetésre a DVTK menesztette Kondás Elemér vezetőedzőt, helyére pedig a közvetlen rivális szegediektől elcsábított Dragan Vukmirt nevezték ki, aki egy nappal a Csákvár elleni győzelem után mondott fel addigi csapatánál.

A tréner kinevezését nyilatkozat- és közleményháború követte: a szegediek Vukmirt inkorrektséggel, sőt, szerződésszegéssel vádolták és munkaügyi pert helyeztek kilátásba, a miskolciak visszautasították a vádakat, a főszereplő pedig azt mondta, nem a pénz miatt igazolt át a DVTK-hoz a szezonhajrában, hanem mert Szegeden régóta létezett egy általa részletezni nem kívánt probléma, amely nem oldódott meg, ráadásul már januárban is lemondott egyszer.

Dragan Vukmir (Fotó: dvtk.eu)

Magyar Mátyás, a Diósgyőri FC Kft. többségi tulajdonosa azt mondta, veszélyben érezték a feljutást, ezért az első két hely egyikének mihamarabbi bebiztosításával indokolta az edzőváltást, amelytől még a miskolci ultrák sem voltak elragadtatva, egyenesen patkányságnak nevezték a lépést, amelynek szerintük „nincs helye Diósgyőrben, nincs helye a sportban”.

Az ultrák a felháborodott közleményben követelték Benczés Miklós sportigazgató távozását is, nem tudhatták azonban, hogy feleslegesen, később ugyanis kiderült, hogy Benczés már Kondás Elemér távozásakor lemondott, csak a tulajdonos kérésére két hétig még maradt.

A játékoskeretben is történtek meglepő változások, a játékosok hozzáállására már korábban is panaszkodó Dragan Vukmir száműzte az első csapattól a házi góllövőlista akkori második és harmadik helyezettjét, a 11 gólos Horváth Zoltánt és a 9 gólos Molnár Gábort. Az edző azzal indokolta a döntést, hogy azt az öltöző egységességének érdekében kellett meghozni, ráadásul Molnár „egy súlyos fegyelmi vétséget is elkövetett a Budaörs elleni mérkőzésen, aminek a csapat látta kárát”.

Május 16-án kiderült, hiábavalók voltak a nagy port kavaró intézkedések, a DVTK az ajkai döntetlennel a matematikai esélyt is elvesztette a feljutásra, így eldőlt, hogy a következő idényt is az NB II-ben tölti. A Diósgyőr végül 72 ponttal a harmadik helyen zárta az idényt, azaz Vukmir irányításával hét mérkőzésen három győzelmet aratott, kétszer ikszelt és kétszer kikapott, miközben a végül másodikként feljutó Kecskemét parádés hajrát produkált: utolsó hét mérkőzéséből mindegyiket megnyerte.

A klubvezetés a sikertelen feljutás után sem vonta meg a bizalmat Vukmirtól, a vezetőedző maradt, de a játékoskeretet és a szakmai stábot is jelentősen átalakították, azóta kiderült, nem túl sok eredménnyel: a Diósgyőr az NB II. új idényében eddig öt mérkőzésen kétszer győzött, háromszor kikapott, hat ponttal a tabella 13. helyén áll. A hétfői, pécsi vereség pedig az utolsó csepp volt a pohárban, kedden azonnali hatállyal szerződést bontottak Vukmirral Miskolcon.

A történetre négy és fél hónap távlatából visszatekintő Kondás Elemér úgy foglalta össze az egész sztorit, hogy azzal két csapatot sikerült tönkretenni: a Diósgyőrt és a Szegedet.

Borítókép: Dragan Vukmir (fotó: dvtk.eu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vukmir: Nem tudom hova tenni, hogy az ellenfél kettős emberelőnyben húzza az időt
A Merkantil Bank Liga ötödik fordulójában a <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/08/22/het-gol-ketto-piros-es-dvtk-vereseg-pecsett">Diósgyőr 4-3-ra kikapott</a> a Pécs vendégségében úgy, hogy a mérkőzést kettős emberhátrányban fejezte be, miután Szatmári Csaba és a csereként beálló <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/08/22/a-dvtk-jatekos-beallt-harom-perc-mulva-kapott-egy-pirosat-mehetett-is-zuhanyozni">Oláh Bálint piros</a> lapot kapott. A miskolci csapatnak így sincs miért szégyenkeznie, mert megvolt az esélye a pontszerzésre.
Merkantil Bank Liga
Dragan Vukmir: Nehéz bármit mondani
A DVTK két vereséggel kezdte a Merkantil Bank Liga új szezonját, hétfőn a Sorsoksár ellen szenvedtek 2–1-es vereséget hazai pályán. Az M4 Sportnak a lefújás után nyilatkozó Dragan Vukmir vezetőedző csalódott volt, de azért látott pozitív jeleket csapata játékában.
Magyar futball
Kondás Elemér megszólalt diósgyőri menesztéséről: Ezzel két csapatot sikerült tönkretenni
Április elején menesztették a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatától Kondás Elemért, hogy elfoglalja a helyét a Szegedről elcsábított Dragan Vukmir. A DVTK ekkor feljutó helyen állt az NB II-ben, végül azonban hoppon maradt, s ezt a szezont is a második vonalban kezdte. Az azóta csapat nélküli Kondás most a Csakfocinak mesélt a váltás körülményeiről és az azóta eltelt időről.
Magyar futball
Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál
Továbbra is Dragan Vukmir vezetőedző irányításával, de a játékoskeret jelentős átalakulásával vág neki a Merkantil Bank Liga következő idényének a DVTK, amely annak ellenére nem tudta kiharcolni a feljutást, hogy egészen március elejéig a legesélyesebbnek számított erre.
Magyar futball
Dragan Vukmir megindokolta Molnárék száműzését
Mint arról beszámoltunk, a Diósgyőri VTK első csapatától az NB III-as együtteshez vezényelte át a miskolciak két támadóját, Horváth Zoltánt és Molnár Gábort. Az együttes vezetőedzője, Dragan Vukmir a DVTK hivatalos oldalán indokolta meg a döntést.
Magyar futball
Közleményben reagált a DVTK a szegediek vádjára
Újabb fejezet a Vukmir-ügyben: hivatalos közleményben reagált a DVTK a Szeged azon vádjára, miszerint a vezetőedző jogtalanul vállalt munkát a miskolci klubnál, mert jelenleg felmondási idejét tölti. A Diósgyőr álláspontja szerint minden szükséges hivatalos irat a rendelkezésére állt, hogy a Tiszakécskei LC elleni mérkőzésen Vukmir irányíthassa a DVTK labdarúgóit.
Magyar futball
„A Diósgyőr nem vesz olcsón edzőt" – Gurulj be lassítva is!
Némileg rendhagyó módon ezen a héten a Merkantil Bank Liga adta a Gurulj be lassítva is!-podcast legfőbb témáját: Dragan Vukmir Szeged–Miskolc viszonylatú váltását alaposan kivesézte a Hajdú B. István, Székely Dávid duó. Emellett természetesen szóba kerültek az OTP Bank Liga és a Bajnokok Ligája aktualitásai is.
Gurulj be lassítva is!