Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan Vukmir utódja: Kuznyecov Szergej a DVTK új vezetőedzője

Megvan Vukmir utódja: Kuznyecov Szergej a DVTK új vezetőedzője

m4sport.hu
A magyar és ukrán útlevéllel rendelkező Kuznyecov Szergej lett a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK új vezetőedzője.

Kuznyecov Szergej veszi át a DVTK irányítását, csütörtök délelőtt már edzést is vezényel a csapatnak. A hamarosan 40. születésnapját ünneplő magyar és ukrán útlevéllel is rendelkező szakember labdarúgóként az egykori Szovjetunió területén nyert bajnokságokat, ünnepelt gólkirályi címet, edzőként pedig a Szpartak Moszkva és a Panathinaikósz csapatánál dolgozott Oleg Kononov és Bölöni László stábjában.

„Legfontosabb célom, hogy a DVTK játékát látva a szurkolók élvezzék a meccseinket, örömmel érkezzenek a stadionba, és boldogan távozzanak onnan – kezdte Kuznyecov Szergej a DVTK hivatalos honlapjának. – Sokáig külföldön fociztam és edzősködtem, de természetesen jól ismerem a DVTK-t, hiszen gyerekkoromban többször jártam a régi stadionban, ahol mindig sok néző szurkolt.  Azóta eltelt néhány év, de egy ilyen körülményekkel rendelkező klubnak az élvonalban a helye. Nem sokat gondolkodtam a DVTK ajánlatán, mert olyan célokat fogalmaztak meg, amivel könnyen azonosulni tudtam. Nincs sok időnk, mert vasárnap már bajnokit játszunk. Olyan csapatot szeretnék a pályán látni, amelyik dinamikus módon futballozik, lelkes, odateszi magát, mégis mindig fegyelmezetten tartja magát a taktikához. Az jelzi majd, hogy jó úton járunk, ha az ellenfelek félve érkeznek Diósgyőrbe.”

Az új vezetőedzőről Bajúsz Endre, a Diósgyőr ügyvezetője elmondta, több mérkőzést is elemzett a tárgyalások során, ezután írt alá a miskolciakhoz, s amennyiben javasolja, augusztus 31-ig még erősítések is érkezhetnek a klubhoz.

A DVTK labdarúgócsapata kedden bontott szerződést Dragan Vukmirral, aki meglehetősen viharos körülmények között érkezett, s 12 bajnoki mérkőzéssel később távozott a Diósgyőrtől. A miskolci csapat két győzelemmel és három vereséggel kezdte a Merkantil Bank Ligát, így öt fordulót követően csak a 13. az NB II-ben. Vukmir utolsó mérkőzésén a DVTK 4–3-ra kapott ki Pécsen.

A Vukmir-korszak nehézségeivel ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

Borítókép: dvtk.eu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Viharos kinevezés, furcsa döntések, elpuskázott feljutás, pocsék szezonkezdés, dicstelen távozás: Dragan Vukmir négy és fél hónapja a Diósgyőr kispadján
Áprilisban nagy vihart kavart Dragan Vukmir kinevezése a Diósgyőr labdarúgócsapatának kispadjára, a tréner azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az elpuskázott feljutás és a várakozásoktól messze elmaradó idénykezdés után menesztették a vezetőedzőt, akinek miskolci pályafutását foglaljuk most össze a legfontosabb állomásokat és fordulópontokat felidézve.
Magyar futball
Videó: a DVTK cserejátékosa két percet sem töltött a pályán, piros lappal kiállították
A Merkantil Bank Liga 5. fordulójának zárómérkőzésén a Diósgyőr a Pécs vendégeként 4–3-as vereséget szenvedett. A gólokban gazdag mérkőzésen a miskolci csapat már a 19. percben emberhátrányba került, miután Szatmári Csabát kiállította a játékvezető. Aztán a második félidő derekán kettős emberhátrányba is került a DVTK, mert Oláh Bálint alig két perccel a becserélése után beleszállt ellenfelébe, elő is került - teljesen jogosan - a piros lap.
Merkantil Bank Liga