Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tavaszi riválisától hozta vissza saját nevelésű támadóját az újonc Kecskemét

Tavaszi riválisától hozta vissza saját nevelésű támadóját az újonc Kecskemét

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kecskeméti TE hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Szeged csapatától Gréczi Mártont.

Gréczi Márton tehetségére szintén korán felfigyeltek az izsáki utánpótlásban, ahonnan 2011-ben került a KTE-hez. Számolatlanul lőtte a gólokat a korosztályos csapatokban, és bekerült az U15-ös utánpótlás válogatottba is, nem meglepő módon 2015-ben le is csapott rá az MTK. A kék-fehéreknél mutatkozhatott be a felnőttek között, a tartalékok között rögtön kétszer volt eredményes első meccsein, majd nagyok között, akkor az NB II-ben a 2017/2018-as szezonban léphetett pályára először.

2018 nyarán az MTK egy évre kölcsönadta a Tiszakécskének, ahol éppen Szabó István keze alatt dolgozhatott a másodosztályban. A felnőttek közt első teljes idényében 18 mérkőzésen egy gólt szerzett, majd a Békéscsaba vásárolta meg, ahol 28 tétmérkőzésen már 6 gól és 4 gólpassz került a neve mellé. 2020 nyarán igazolt Szegedre, ahol első idényében 24 találkozón egyszer talált be, a tavaly negyedik helyig menetelő együttesben azonban 32 fellépésén 2 gól mellett 7 gólpasszt ért el. Marci egyik nagy erénye robbanékonysága, illetve gyorsasága, amivel tovább bővítheti támadójátékunk fegyvertárát.

A 22 esztendős támadó természetesen szép emlékekkel tér vissza Kecskemétre, és izgatottan várja, hogy nevelő egyesületében mutatkozhasson be az NB I-ben, ami gyerekkori vágya volt.

„Bács-Kiskun megyei gyerekként hatalmas megtiszteltetés és élmény számomra, hogy remélhetőleg itt mutatkozhatok be az NB I-ben. Itt születtem, itt futballoztam az utánpótlásban, így egy álmom válhat valóra ezzel. Ismerős a környezet minden szempontból számomra, Varga Bencével és Pejovics Danilóval Szegeden játszottam együtt, Banó-Szabó Bencét és Szalai Gabit a kecskeméti utánpótlásból ismerem jól, Szuhodovszki Somát pedig az MTK-ból. Támadóként gólokkal és gólpasszokkal tudom leginkább segíteni a csapatot, de természetesen a közös cél, a bennmaradás a legfontosabb. Bátyám is ellátott természetesen tanácsokkal, hiszen neki már van múltja az NB I-ben a KTE-vel, de a személyes célom az, hogy mérkőzések és gólok számában túl tudjam szárnyalni, úgyhogy garantáltan menni fog a zrika köztünk. Három kemény mérkőzés vár ránk most egy hét alatt a ZTE, a Fehérvár és a Paks ellen. Jó lenne természetesen minél több pontot szerezni. Hazai pályán hagyományosan nagyon erős klub a KTE, de Fehérvárról is jó lenne egy szép eredménnyel távozni – mondta Gréczi Márton a KTE hivatalos honlapjának.

Az újonc lila-fehérek kiválóan indították a szezont, négy forduló után még veretlenek, s pillanatnyilag harmadik helyen állnak a Kisvárda és a Ferencváros mögött. A múlt fordulóban Felcsútról tért haza ponttal Szabó István együttese, amely Gréczi érkezésével tovább bővül, erősödik.

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Viharos kinevezés, furcsa döntések, elpuskázott feljutás, pocsék szezonkezdés, dicstelen távozás: Dragan Vukmir négy és fél hónapja a Diósgyőr kispadján
Áprilisban nagy vihart kavart Dragan Vukmir kinevezése a Diósgyőr labdarúgócsapatának kispadjára, a tréner azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az elpuskázott feljutás és a várakozásoktól messze elmaradó idénykezdés után menesztették a vezetőedzőt, akinek miskolci pályafutását foglaljuk most össze a legfontosabb állomásokat és fordulópontokat felidézve.
Magyar futball
Egy Honvéd-drukker megsérült, a csapat masszőre a korláton keresztül látta el – Hétvégi hősök
Mind negatív, mind pozitív értelemben az eső játszotta a főszerepet az OTP Bank Liga negyedik fordulójában, ami mindenképp meglepő az aszályos nyarat, eltűnő vízrajzi elemeket látva. A csonka NB I-es körben volt, akinek kimondottan jól jött a váratlan csapadék, mások inkább elküldték volna melegebb éghajlatra. A mérkőzések pedig olyan változékonyak voltak, mint az időjárás: négyből három meccsen is fordítást figyelhettünk.
Hétvégi hősök
Óriási viharral és hatalmas kecskeméti bombagóllal indult a forduló
Felhőszakadás és nagy villámok miatt háromnegyed órás késéssel kezdődött az OTP Bank Liga negyedik fordulójának nyitómeccse, amelynek rögtön az elején Szuhodovszki hatalmas bombagóllal jelezte, hogy az újonc Kecskemét nem fél a tavalyi bronzérmes Puskás Akadémiától.
OTP Bank Liga