Musorujsag
Élő Eredmények

A szurkolók elé álló Janeiro szerint itt az idő elgondolkodni – bár bírózott is, csapata ábrándíthatta ki

m4sport.hu
João Janeiro miután a Zalaegerszegen elszenvedett vereség után konzultált a DVSC-t elkísérő szurkolókkal, ön- és csapatával szemben is kritikusan fogalmazott, és a játékvezetőt is elővette, igaz, utóbbit inkább érzelemvezérelten, mint reálisan.

A DVSC négy döntetlennel és két vereséggel, egyelőre nyeretlenül áll az OTP Bank Ligában. Az új klubvezetés által nyáron kinevezett Janeiro a hétvégén még azt teregette ki, hogy az igazolások nem igazán tesznek a kedvére. Ezúttal még mielőtt értékelte volna a 4-2-s vereséget, a Loki játékosaival kivonult a szurkolóik elé. A nyilatkozatában aztán kitért rá, a társalgás normális hangnemben zajlott, és hogy megérti a dühüket, hiszen nem ezt érdemlik.

(forrás: M4 sport)

„Kedd este hét órát utaztak, folyamatosan támogatják a csapatot, ezért mentem oda, hogy folytassák ezt a biztatást, mert szükségük van rá. Voltunk Kisvárdán, Mezőkövesden és csak debreceni szurkolóinkat hallottunk, a hazai meccseinken mindig jön a buzdítás” – hálálkodott a szakvezető, aki az előző vereségnél is elnézést kért a szimpatizánsoktól. Viszont senki másról nem beszélt az elégedettség hangján.

Nem lepte meg a ZTE játéka, de a csapata szélekre megálmodott presszingjéből semmit sem látott viszont, ezen felül bosszankodott, hogy két gólt pontrúgásból kaptak. Az első előtt, amely a hazaiak második találata volt, és ezzel vették vissza a vezetést, a pár perccel korábban beállított Farkas Tamás vesztette szem elől az emberét, aki először kapott lehetőséget az élvonalban: Janeiro nem is kárhoztatta az által nagy tehetségként jellemzett fiatal futballistát. Ebből is tanulni fog – fogalmazott.

De kissé hitehagyottan említette meg, hogy hiába próbálkoztak négy- és ötvédős formációval, változtattak kapusposzton, sorra kapják a gólokat, immár hat meccsen 13-at. „Itt az idő, hogy nagyon sok dolgon elgondolkodjak” – mondta sejtelmesen a Dzsudzsák Balázst némi meglepetésre kispadra ültető, bevallottan dühösen értékelő edző.

Talán az elkeseredettség szólt belőle, mikor az első gól megelőző szituáció miatt számonkérte a játékvezetőt. Való igaz, Vad II István továbbengedte a játékot, miközben Bárány Donátot a labdavesztésekor megrántották, ám ettől még erős túlzás azt állítani, hogy Németh Dávid azért lépett ki könnyedén, mert a Loki védői várták a sípszót. Hiszen több passz is megelőzte a kiugratást, és a debreceniek sem passzívan álldogáltak, hanem mindennemű összhang nélkül nyitottak folyosót az ellenfélnek. Utalva Janeiro szavaira, mindegy hány védős a felállás – a csapatmozgás lassan őrlő szélmalmainak Don Quijotéja, a La Mancha-i letámadással kísérletező Varga József kirontásáról nem is beszélve –, ha a visszalépő csatárt elkísérő bekk (Manzinga és Baráth) mögött nyíló területet egyesek (a Némethet magára hagyó Charlseton) lesreállítással próbálják fedezni, amit a támadójával tartó szélső társa keresztülhúz (Bévárdi), miközben a harmadik bekk, akinek a szeme előtt zajlik a jelenet, tétován a kettő közt senyved (Deslandes).

A VAR azért nem avatkozhatott közbe, mert nem közvetlen a labdaszerzésből kovácsolt előnyt a Zete: ezért bár jogos felvetés, ha a faltot lefújják, nincs a gól sem, ám ettől függetlenül, a hátsó sor rendezetlensége nem magyarázható ezzel.

FRISS:

Már nem Janeiro a DVSC edzője >>>

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Egy Honvéd-drukker megsérült, a csapat masszőre a korláton keresztül látta el – Hétvégi hősök
Mind negatív, mind pozitív értelemben az eső játszotta a főszerepet az OTP Bank Liga negyedik fordulójában, ami mindenképp meglepő az aszályos nyarat, eltűnő vízrajzi elemeket látva. A csonka NB I-es körben volt, akinek kimondottan jól jött a váratlan csapadék, mások inkább elküldték volna melegebb éghajlatra. A mérkőzések pedig olyan változékonyak voltak, mint az időjárás: négyből három meccsen is fordítást figyelhettünk.
Magyar futball
Lemásolt kései pontmentések; sorozatban harmadszor is paksi lesz a gólkirály? – Hétvégi hősök
Az OTP Bank Liga 3. körében a hajrágóloké és a kísértetiesen hasonló kései pontmentéseké volt a főszerep. Emellett voltak még érdekes cserék, ferencvárosi erődemonstráció a MOL Fehérvár ellen, Pakson pedig úgy tűnik, ismét előhúztak a zsákból egy, a gólkirályi címre esélyes csatárt. Íme, a forduló összefoglalója és legérdekesebb jelenetei a Hétvégi hősökben.
Magyar futball