Musorujsag
Élő Eredmények

Sallói Dániel szerződést hosszabbított a Sporting Kansas Cityvel

Sallói Dániel szerződést hosszabbított a Sporting Kansas Cityvel

m4sport.hu
Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City szerdán bejelentette, 2026-ig meghosszabbította a magyar válogatott Sallói Dániel szerződését.

A 26 éves támadó 2016-ban csatlakozott a Sporting KC-hez, miután két évet töltött a klub akadémiáján. Az első csapatban minden sorozatot figyelembe véve 47 gólt szerzett, ezzel pedig az ötödik helyen áll a klub örökrangsorában. Emellett a klub történetében egyetlen játékos sem szerzett Sallóinál több győztes gólt az MLS alapszakaszában.

„Szerencsés vagyok, amiért a klubhoz tartozhatom és izgalommal tölt el, hogy a jövőm is ide köt. Csodálatos pillanatokat éltem át itt, köszönhetően a klub ambícióinak és fantasztikus szurkolóinak”nyilatkozta a Sporting KC honlapjának Sallói a szerződés aláírása után.

Sallóival a soraiban a Sporting öt szezonban is bejutott a rájátszásba, kétszer megnyerte a Nyugati főcsoportot és 2017-ben elhódította a US Open Cupot, a döntő győztes találatát Sallói szerezte. 2018-ban 16 találatával a klub házi gólkirálya lett, de 2021-ben ennél is feljebb jutott, 16 góljával és 10 gólpasszával a legértékesebb játékosnak járó MVP-címért is versenyben volt és bekerült az MLS All Star csapatába.

A 2022-es szezonban nyolc találatnál és három gólpassznál jár.

Borítókép: Sporting Kansas City

További tartalmak