Musorujsag
Élő Eredmények

Nem hozott gólt a Honvéd és az Újpest összecsapása

Nem hozott gólt a Honvéd és az Újpest összecsapása

m4sport.hu
A Budapest Honvéd hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a nyeretlenül sereghajtó Újpesttel az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Budapest Honvéd – Újpest FC 0–0
Bozsik Aréna, 4085 néző, v.: Berke
sárga lap: Gomis (18.), Cirkovic (50.), Doka (58.), illetve Onovo (50.), Diaby (81.), Csongvai (84.)

Honvéd:
Szappanos – Doka, Prenga, Cirkovic, Tamás K. – Bocskay, Mitrovic (Jónsson, 55.), Gomis – Ennin (Samperio, 66.), Lukic, Kocsis (Zsótér, 55.)

Újpest:
Banai – Pauljevic, Csongvai, Diaby, Kuusk, Antonov – Kastrati I, Onovo, Ljujic (Boumal, 73.) – Tallo (Bjelos, 96.), Gouré (Katona M., 73.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat kiemelt figyelmet fordított a védekezésre, ugyanakkor igyekezett gólhelyzeteket kidolgozni, de a tizenhatoson belül hiányzott a pontosság, így a ziccerek elmaradtak. Ígéretes lehetőségekig a kispestiek és az újpestiek is eljutottak, ám az első félidőben nem született gól. A két együttes a szünet után ott folytatta, ahol előtte abbahagyta, továbbra is remekül működtek a védelmek, a gólra viszont a helyzetek ellenére hiába vártak a mindkét oldalon rendkívül lelkes szurkolók. A 92. percben Nenad Lukic sarokkal megszerezhette volna a győztes találatot a hazaiaknak, de célt tévesztett, így csapata három helyett csak egy pontot szerzett.

A vendégek tíz kísérletből háromszor találták el ellenfelük kapuját, a házigazdák hatból egyszer sem.

A Honvéd március eleje óta nem tudott bajnoki meccset nyerni hazai pályán. A kispestiek legutóbb 2017 augusztusában győzték le odahaza a lila-fehéreket, azóta két vendégsiker és immár négy döntetlen a mérleg.

Tam Courts, a Honvéd edzője szerint hajtós és küzdős mérkőzést láthattak a nézők, mindkét csapat védelme kiválóan zárt. „Az egyetlen, ami hiányzott, az a gól volt” – tette hozzá az M4 Sportnak nyilatkozó skót szakember.

Milos Kruscic, az újpestiek trénere is úgy vélte, hogy kemény összecsapáson vannak túl. Csapata játékával nem volt elégedett, annak azonban örült, hogy kapott gól nélkül hozták le a meccset. „A védekezés jól működött, de sokkal eredményesebbnek kell lennünk, a támadó szekcióban kell javulnunk” – fogalmazott.

A Honvédban remek teljesítményt nyújtó Kocsis Dominik a játékával elégedett volt, de akkor lett volna igazán az, ha eredményes tud lenni. A csapatban szerinte jelneleg az a legjobb, hogy bíznak egymásban. „Ezt kell folytatnunk, aztán abban bízunk, hogy az eredmények is jönni fognak” – mondta.

korábbi eredmények:
Paksi FC – Kisvárda Master Good 1–3
MOL Fehérvár FC – Kecskeméti TE 2–1
Vasas FC – Ferencvárosi TC 0–1
Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0
Zalaegerszeg – Debreceni VSC 4–2

Borítókép: Richie Ennin, Lirim Kastrati és Banai Dávid a Honvéd-Újpest meccsen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak