Musorujsag
Élő Eredmények

Dombi Tiborral megszerezte első győzelmét a Loki, a Fehérvár negyedik idegenbeli meccsén is hoppon maradt

Dombi Tiborral megszerezte első győzelmét a Loki, a Fehérvár negyedik idegenbeli meccsén is hoppon maradt

M4 Sport/MTI
A hatodik meccsén negyedik vereségét szenvedő Mol Fehérvár 1-0-s legyőzésével a szerdán edzőt váltó Debrecen az ideiglenesen megbízott Dombi Tiborral a kispadon megtörte nyeretlenségét az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Debreceni VSC – MOL Fehérvár FC 1-0 (1-0)
Nagyerdei Stadion, 5014 néző, v.: Karakó
gólszerző: Babunszki (45+2.)
sárga lap: Babunszki (37.), Szécsi (74.), Baráth (86.), Dzsudzsák (90.), illetve Rúben Pinto (11.), Hangya (27.), Stopira (54.)

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Romancsuk, Deslandes, Ferenczi J. – Baráth, Dzsudzsák, Varga J. (Lagator, 70.) – Horváth K. (Kiziridisz, 37.), Szécsi (Neofitidisz, 89.) – Do. Babunszki (Dieye, 70.)

Fehérvár: Kovács D. – Serafimov (Ljednyev, 86.), Larsen, Stopira – Nego, Rúben Pinto (Bumba, 67.), Fiola, Hangya (Heister, 72.) – Dárdai (Schön, 67.), Bamgboye (Kodro, 67.) – Zivzivadze

Edzői értékelések

Dzsudzsák Balázs értékelése

A szerdán közös megegyezéssel távozott Joao Janeirót megbízott vezetőedzőként követte a stábjában is dolgozó klublegenda Dombi Tibor.

Jó iramú, lendületes első félidőt játszottak a csapatok, mindkét oldalon kialakultak veszélyes helyzetek, de a kapusok jól végezték a dolgukat. A Debrecen többet birtokolta a labdát és több lehetősége is akadt, s az egyiket – közvetlenül a szünet előtt – sikerült gólra váltania. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy egy szögletet követően Bamgboye és Horváth Krisztofer összeütközött, utóbbi a földre került, ápolni kellett, majd miután lecserélték, kórházba szállították agyrázkódás gyanújával.

A fordulás után a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták, Kovács kapusnak többször is nagyot kellett védenie. A Fehérvár pontatlanul, átütőerő nélkül játszott, ezért a játékrész derekán négy cserével próbálta frissíteni csapatát Michael Boris vezetőedző. Ez sem segített azonban, továbbra is a hazaiak irányítottak, a vendégek többször is beszorultak saját kapujuk elé. A hajrában fáradni látszott a Debrecen, de végül sikerült megőriznie minimális előnyét.

Dombi irányításával idénybeli első sikerét aratta a hajdúsági csapat, míg a Fehérvár negyedik idegenbeli meccsén a negyedik vereségét szenvedte el.

további eredmények:
Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszeg 0-5
Kecskeméti TE – Paksi FC 3-1
Vasas FC – Puskás Akadémia FC 1-1

vasárnap:
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 14.45 (M4 Sport+, m4sport.hu)
Újpest FC-Ferencvárosi TC 17.30 (M4 Sport, m4sport.hu)

Borítókép: Dzsudzsák Balázs (dvsc.hu)

További tartalmak