Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kondás Elemér lett a Vasas új vezetőedzője, a távozó Kuttor Attila utódja

Kondás Elemér lett a Vasas új vezetőedzője, a távozó Kuttor Attila utódja

m4sport.hu
Kondás Elemért nevezték ki az OTP Bank Ligában szereplő Vasas vezetőedzőjének.

Az angyalföldi klub kedden jelentette be, hogy szerződést bontottak a csapatot eddig irányító Kuttor Attilával, később pedig közölte, hogy Kondás Elemér lesz az új tréner, kedden már a frissen kinevezett szakember tartja az edzést.

Az 58 éves Kondás Elemér korábban irányította a Debrecent, a Kisvárdát, a DEAC-ot és a Győrt is, legutóbb pedig a másodosztályú Diósgyőrnél dolgozott, feljutó helyen állt, amikor áprilisban furcsa körülmények között menesztették. Legnagyobb edzői sikereit Debrecenben érte el, ahol 2012-ben veretlenül lett bajnok csapatával és megnyerte a Magyar Kupát is. Egy évvel később a Magyar Kupában sikerült a címvédés, majd 2014-ben ismét bajnokságot nyert e DVSC-vel. Utóbbi sikernek köszönhetően ő az utolsó magyar szakvezető, aki bajnoki címet tudott nyerni a hazai első osztályban, azóta ez csak külföldi szakembereknek sikerült. Kisvárdán is történelmi sikert aratott, amikor feljuttatta az első osztályba az azóta is ott szereplő szabolcsi csapatot.

 

A szakember összesen 361 mérkőzésen (NB I., NB II., Magyar Kupa) foglalt helyet klubjai kispadjain, ezalatt csapatai 644 gólt szereztek, mely majdnem két rúgott gólos meccsenkénti átlagot jelent. 188 megnyert mérkőzéssel szemben 85 döntetlen és 88 vereség áll.

A Vasas idén – négy év után – visszajutott az élvonalba, ott azonban visszafogottan kezdett: hét fordulót követően még nyeretlen, öt döntetlennel és két vereséggel a 11., utolsó előtti helyen áll a tabellán. A legutóbbi fordulóban otthon játszott 1-1-es döntetlent az előző szezonban bronzérmes Puskás Akadémiával.

Borítókép: Kondás Elemér (Fotó: vasasfc.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Viharos kinevezés, furcsa döntések, elpuskázott feljutás, pocsék szezonkezdés, dicstelen távozás: Dragan Vukmir négy és fél hónapja a Diósgyőr kispadján
Áprilisban nagy vihart kavart Dragan Vukmir kinevezése a Diósgyőr labdarúgócsapatának kispadjára, a tréner azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az elpuskázott feljutás és a várakozásoktól messze elmaradó idénykezdés után menesztették a vezetőedzőt, akinek miskolci pályafutását foglaljuk most össze a legfontosabb állomásokat és fordulópontokat felidézve.
Magyar futball