Musorujsag
Élő Eredmények

A KTE vezetőedzője nem tud titkokról beszámolni, annál inkább következetes munkáról

A KTE vezetőedzője nem tud titkokról beszámolni, annál inkább következetes munkáról

m4sport.hu
Szabó István vezetőedző szerint nincs csodaszer az újonc kezében, van viszont a kecskeméti klubnál stabil tulajdonosi háttér, valóban családias légkör, megfelelő játékoskiválasztás és taktikai állandóság.

A hírös városi lilák 15 hónap leforgása alatt két osztályt léptek felfelé, és bár az NB I-es idényt megelőzően biztos kiesőjelöltnek tartották az újoncot, nagyszerű szezonkezdetet produkált: hét lejátszott meccs után 12 ponttal a 3. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. Adódik tehát a kérdés, minek köszönhetik Kecskeméten az utóbbi évek és hetek eredményeit?

„Nem tudok titkokról beszámolni, inkább következetes munkáról. Mind az ügyvezetés, mind szakmai stáb, mind a játékosok részéről. Ha titoknak lehet nevezni, akkor erről beszélhetünk itt nálunk, Kecskeméten” – reagált a felvetésre az M4 Sporthíradójában a vezetőedző, akit tavaly május végén neveztek ki a csapat élére, de akkor még a feljutás is „túl nagy álomnak tűnt”, nemhogy a most látott rajt az élvonalban.

Hozzátette, „ahogy az NB II-es feljutásnál is lefektették az alapokat, ugyanúgy most is megbeszéltek bizonyos stratégiai pontokat”.

„A játékoskiválasztásnál elsődleges szempont volt, hogy a feljutó csapat magja maradjon meg, ami nem volt könnyű feladat, mert nagy volt az érdeklődés a játékosaink iránt. Ha jól számolom, abból a társaságból 7-8 játékos, de lehet, hogy 9 is kezdő tudott lenni a múlt heti, paksi mérkőzésen. A távozó játékosok helyére pedig megfelelő motiváltságú, emberileg is jól vizsgázó labdarúgókat kerestünk” – sorolta, kiemelve továbbá a nagyon stabil tulajdonosi hátteret és a szakmai stábot, amelynek tagjai Szabó szerint „sokkal jobb munkát végeznek a maguk területén, mint amire ő képes lenne”.

Amellett, hogy a gárda és a körülötte lévők tudásuk legjavát nyújtják, a siker kulcsa lehet, hogy a klubnál valóban családias a légkör, és ragaszkodnak a taktikájukhoz, ahelyett, hogy hétről hétre az ellenféléhez igazítanák azt.

„Három védővel játszunk, és nem kapkodunk csak azért, mert az ellenfél épp olyan játékrendszerben focizik, ami miatt nekünk lehet, hogy változtatnunk kéne. Mi ragaszkodunk ehhez az elképzeléshez, persze ezen belül már kisebb változtatások lehetnek, de az talán látszódik is, hogy másfél éve ebben rendszerben próbálunk játszani, ehhez szoktatjuk a játékosainkat” – mondta.

A KTE szombaton 17.45-től a nyolc pontjával a 7. helyen álló Budapest Honvéddal találkozik a Bozsik Arénában, a mérkőzést az M4 Sport+ és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Facebook/Kecskeméti TE

További tartalmak