Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: a kapu torkában védett könyökkel a paksi támadó – a játékvezető videózás után visszavonta a tizenegyest

Videó: a kapu torkában védett könyökkel a paksi támadó – a játékvezető videózás után visszavonta a tizenegyest

m4sport.hu
A Paks–Debrecen OTP Bank Liga-mérkőzés második félidejében,1–0-s hazai vezetésnél egy kapu előtti tömegjelenetet követően a gólvonal előtt Varga Barnabás kézzel blokkolta Dorian Babunszki lövését.

Farkas Ádám játékvezető szinte habozás nélkül a sípjába fújt, tizenegyest ítélt és egy sárga lapot is kiosztott a paksi támadónak. A VAR-kocsiban ülők azonban fülére szóltak, így kiment az oldalvonalhoz megnézni a szituációt: Varga Barnabásnak valóban a könyökét találta el a labda, azonban azt a teste előtt tartotta, így nem növelte meg a testfelületét a karjával.

A játékvezetőnek a helyszínen nem volt alkalma felcsapnia a szabálykönyvet – bár reméljük, betéve tudja –, mi megtehetjük, álljon itt az IFAB-biblia idevonatkozó része: „Nem minden kézzel/karral történő labdaérintés szabálytalanság. Szabálytalanság, ha egy játékos szándékosan kezével/karjával érinti a labdát, például, ha a keze/karja a labda felé mozog kezével/karjával érinti a labdát vagy amikor az a testét természetellenesen nagyobbá teszi.”

Varga Barnabás esetében a többszöri lassítás után látható, hogy a karja a teste előtt van, nem tesz vele mozdulatot a labda felé, s ha nem lenne ott, a lövés minden bizonnyal a támadó mellkasát vagy oldalát találta volna el. Farkas Ádám így visszavonta az ítéletet és a Vargának kiosztott sárga lapot is.

A Loki ezt követően nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani, így egygólos vereséggel zárta a paksi kirándulást.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak