Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai Pál: Csak pénzért sehova sem fogok elmenni

Dárdai Pál: Csak pénzért sehova sem fogok elmenni

m4sport.hu
Dárdai Pál, a Hertha korábbi vezetőedzője az M1 Sportnak elmondta, több klubtól is kapott már ajánlatot, ám csak olyan feladatot vállal el, ami igazán megmozgatja a fantáziáját.

 

A 46 esztendős szakemberrel néhány napja bontott szerződést a Hertha, melynek utánpótlásában Dárdai Pál az elmúlt két évben tevékenykedett.

A magyar tréner hétfőn az M4 Sportnak elárulta: berlini távozása óta több ajánlatot is kapott, ám nem akarja elsietni a döntést.

„Bundesliga-megkeresés nem volt, külföldi volt, több országból is. Ezek az ajánlatok mindig jönnek-mennek, most nem érzem magamban azt a motivációt, hogy holnap edző szeretnék lenni, ezen csak az tud változtatni, ha jön egy olyan telefonhívás, ami az embert egy kicsit megmozgatja, amire azt mondja, van benne egy kis érzelem. Ez lehet bármilyen kis- vagy nagycsapat, csak érezzem azt, hogy igen, ezt akarom és meg tudom csinálni. Csak pénzért nem megyek sehova.”

„Ez egy adok-kapok kapcsolat volt. Sikeres időszakban futballoztam a Herthában, edzőként rengeteg pénzt kerestem a klubnak és mint utánpótlásedző, az akadémiát pár emberrel a semmiből emeltük az egyik legjobbá. Amikor azt mondják, kaptam egy végkielégítést, egy jackpotot, akkor ezeken szoktam gondolkodni. Nem érzek hiányt a történetben, előbb-utóbb mindennek vége, az utánpótlásban már régóta nem igazán dolgoztam, eltelt hat-hét év, hogy nem voltam benne. Így döntött Fredi Bobic, ezt elfogadta a család is, én is, szurkolunk a fiúknak a Herthába, járok Vidi-meccsekre, tehát nincs bennem törés. Akikkel együtt dolgoztam, nincsenek ott, így valamilyen szinten nekem is idegen környezet lett volna. Tehát sokan mondják, hogy jackpot… majd az élet hozza.”

Elképzelhető, hogy Dárdai a jövőben Magyarországon tűnik fel edzőként vagy szakmai vezetőként?

„A szövetségnek már régóta segítek több fronton, tehát jó kapcsolatot ápolunk, de biztosan nem fogom magam reklámozni. A klubcsapatok közül a MOL Fehérvárhoz is sokat járok, mert családias a közeg, akkor is jártam, amikor Palkó még nem játszott ott. Nem azért vagyok ott, mert edző szeretnék lenni, járok ugyanúgy DAC-meccsekre is, ha van időm, de oda sem azért megyek, mert ott akarnék dolgozni. Jelen pillanatban csak jól érzem magam a bőrömben, nem azért megyek, hogy bárhol is reklámozzam magam.”

Dárdai Pál játékosként 1997-ben a BVSC-től igazolt a Herthához, ahol 2012 nyaráig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Már abban az évben elkezdte edzeni az U17-es gárdát, majd 2015-től 2019-ig az első csapat felkészülését irányította, közben megbízott szakvezetőként hét meccsen a magyar válogatott kispadján is ült.

Két éve visszakerült a Hertha korosztályos csapatához, aztán tavaly januártól novemberig ismét a Bundesligában dolgozott. Az első csapatnál június végéig szólt a megállapodása, a junioroknál pedig határozatlan idejű kontraktussal rendelkezett – utóbbit bontotta fel szeptember 6-án a berlini alakulat.

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek