Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mégis műteni kell Sallai Rolandot, nem játszhat a szeptemberi válogatott meccseken

Mégis műteni kell Sallai Rolandot, nem játszhat a szeptemberi válogatott meccseken

m4sport.hu
A korábbi reményekkel ellentétben mégis meg kell műteni Sallai Rolandot, aki tíz napja szenvedett arccsonttörést. Mindez azt is jelenti, hogy a Freiburg támadójának ki kell hagynia a magyar válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseit.

A magyar válogatott támadót a szeptember 3-án, a Leverkusen elleni találkozó ötödik percében egy labdáért vívott harcban arcon rúgta Jonathan Tah. Sallait hosszas ápolás után le is kellett cserélni, majd kiderült, arccsonttörést szenvedett.

A 25 éves szélső édesapja múlt héten még azt mondta az M1-nek, hogy a kontrollvizsgálat eredménye alapján egyelőre nem tűnik indokoltnak az operáció, kedden azonban arról tájékoztatta a közmédiát, hogy mégis szükség van a műtétre, amelyet délelőtt el is végeznek.

„A szemgödrében tört el egy csont, amit meg kell erősíteni, egy fémlemezt fognak berakni neki oda. A szemével és a látásával nincs probléma, csak félő, hogy a csont, ami elmozdult, úgy marad és az nem lenne jó” – mondta Sallai Tibor, hozzátéve, hogy az orvosok becslése szerint fia négy hét múlva térhet vissza, ez pedig azt jelenti, hogy a szeptember 23-i németek, valamint a három nappal később sorra kerülő olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót várhatóan ki kell hagynia.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdán 14 órakor hirdeti ki keretét a németek és az olaszok ellen, a sajtótájékoztatót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Borítókép: Sallai Roland, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen MTI/Kovács Tamás

További tartalmak