Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Döntött a Puskás Akadémia 20 éves tehetsége: nem lesz magyar válogatott

Döntött a Puskás Akadémia 20 éves tehetsége: nem lesz magyar válogatott

m4sport.hu
Az OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia tehetsége, Corbu Marius elfogadta a román labdarúgó-válogatott meghívóját.

A csángó származású játékos az M1-nek adott nyilatkozatában elárulta, szeretett volna magyar válogatott lenni, de a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szabálya szerint ez három évig még nem lehetett volna lehetséges: mivel azonban nagyapja, apja és ő maga is Magyarországon kívül született, így a FIFA jelenleg is érvényes szabályai alapján legalább 5 évet kellett volna egyhuzamban hazánkban töltenie ahhoz, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepelhessen, ebből pedig eddig csak kettő telt le.

A 20 éves középpályás a csángóföldi Magyarcsürgésen született, és 2020-ban került a felcsúti együtteshez, fiatal kora ellenére már 70 tétmérkőzésen lépett pályára. Teljesítményével Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja érdeklődését is felkeltette.

„Kerestek, nem ő személyesen, hanem a magyar válogatott stábja. Mondták, szeretnének együtt dolgozni velem és megpróbálnak mindent azért, hogy ez lehetséges legyen. Sajnos nem sikerült” – nyilatkozta Corbu a M1-nek.

Corbu így vélekedett a döntéséről: „Ez egy nagyon nehéz helyzet, de örülök is, mert ez azt jelenti, valamit jól csinálok. Nagyon fiatal vagyok, a fociban egyik napról a másikra megváltozhat minden, ha nem használom ki a a lehetőségeket, akkor lehet, hogy rosszul járok.”

A román felnőtt labdarúgó-válogatott a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken Finnország és Bosznia ellen játszik a B divízió harmadik csoportjában, jelenleg három ponttal az utolsó helyen állnak.

Borítókép: Dumitru Marius Corbu (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek