Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vécsei Bálint: Most már nemcsak álom a továbbjutás, van teljesítmény is mögötte

Vécsei Bálint: Most már nemcsak álom a továbbjutás, van teljesítmény is mögötte

m4sport.hu
Megérdemelt győzelmet aratott Monacóban a Ferencváros – így összegezhető a magyar bajnok játékosainak véleménye a hercegségbeliek legyőzését követően.

„Mondhatjuk egész nyugodtan – reagált a győztes találatot szerző Vécsei Bálint arra a felvetésre, hogy pályafutása talán legfontosabb gólját jegyezte Monacóban. – Hat ponttal ott vagyunk. Erről álmodtunk az elején, az első győzelem megadta a kezdő lökést, és úgy érzem, ma is nagyon jó mérkőzést játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, volt lesgólunk is, tehát nem csak kivédekeztük és találtunk egy gólt. Teljesen megérdemelten nyertünk.”

A középpályás szerint a magyar bajnoknak „stabil védekezésből megvoltak a kontrái, amikor kellett, akkor jól tartották a labdát, veszélyesek is tudtak lenni belőle, és teljesen kontroll alatt tartották a meccset”.

„Ahogy látjuk, fel tudjuk venni a versenyt a legjobb csapatokkal is. Úgyhogy úgy érzem, reális esélyünk van, hogy továbbjussunk. Most már nemcsak álom, van teljesítmény is mögötte” – mondta.

A csütörtökön balhátvédként is helyt álló Botka Endre a csapatot a hercegségbe is elkísérő Fradi-tábort méltatta.

„Le a kalappal a szurkolóink előtt, tényleg hazai hangulatot tudtak teremteni nekünk itt, Monacóban is. Ismét az ő segítségük kellett, hogy ezt a meccset megnyerjük – így a védő, akit bizonyos szempontból megleptek a hazaiak. – Nem éreztem rajtuk, hogy annyira jó erőben lennének, vagy éreznék azt, hogy mit kellene ellenünk csinálniuk. Nagyon türelmesek voltunk, és nem mentünk bele abba, hogy minden áron gólt akarunk rúgni, hanem szépen tartottuk hátul a labdát, és egy ilyen szituációra vártunk, mint amiből Bálint gólt rúgott.”

A hat védést, közte egy óriási bravúrt bemutató Dibusz Dénes elismerte, „míg az első félidő teljesen kiegyenlített volt, a második már egy teljesen más játékot hozott, többször be voltak szorulva a kapujuk elé”.

„A második félidőben nagyon küzdenünk kellett, de szerencsére nagyon fegyelmezett és szervezett volt a csapat. Igazából az történt a pályán, amire számítottunk, azt játszotta a Monaco, amire készültünk. Azt gondolom, ez egy hatalmas eredmény a klub történetében” – fogalmazott.

A 31 éves kapus amondó, azzal, hogy két meccs után hat ponttal állnak, kézzelfogható közelségbe került a továbbjutás, ám „ezzel kár lenne foglalkozni”.

Aissa Laidouni a francia kollégának nyilatkozva elárulta, a mezszáma (93) arra a megyére utal, ahonnan származik (Franciaországban minden megye rendelkezik egy „azonosítószámmal”. Mint mondta, „ez egy kis üzenet a családja, a szerettei, a támogatói, a barátai felé”.

„Megérdemeltük a győzelmet – tért rá a meccsre. – Sokat dolgoztunk érte. Két nehéz győzelmünk volt, de még van, amin még dolgozni kell, persze mindig van. Nem gondolom, hogy szerencse kérdése lenne, hogy így állunk két meccs után. Szerintem ez a rengeteg munkánk gyümölcse.”

Borítókép: Monte-Carlo, 2022. szeptember 15. A ferencvárosi Vécsei Bálint gólöröme a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában játszott AS Monaco - Ferencváros mérkőzésen a Monte-Carlo-i II. Lajos Stadionban 2022. szeptember 15-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak