Musorujsag
Élő Eredmények
×

A hivatásos labdarúgók szerint itthon Ádám Martin, a légiósok között Sallai Roland volt az idény legjobbja

A hivatásos labdarúgók szerint itthon Ádám Martin, a légiósok között Sallai Roland volt az idény legjobbja

MTI
A Paks színeiben az elmúlt szezonban 31 találattal gólkirály Ádám Martint választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

A HLSZ hétfőn tartotta díjátadó ünnepségét – a vírushelyzet miatt az elmúlt három évben először -, a szervezet idén már 32. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól.

A legjobb kapus, ahogyan tavaly és tavalyelőtt is, a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak válogatottbeli társát, Sallai Rolandot választották.

Baráth Péter (Debrecen) a legjobb 21 éven aluli játékos, Bognár György (Paksi FC) a legjobb edző, míg Horváth Krisztofer (Szeged) a legjobb NB II-es labdarúgó lett.

A nőknél Bíró Barbarát (Haladás Viktória) választották a legjobb kapusnak, Tiffany Cameront (ETO FC Győr) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak.

Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból.

Az OTP Bank Liga 2021/22-es szezonjának álomcsapata:
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) – Miha Blazic (Ferencvárosi TC), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) – Aissa Laidouni (Ferencvárosi TC), Yohan Croizet (Újpest FC), Bognár István (Paksi FC) – Ádám Martin (Paksi FC), Ryan Mmaee (Ferencvárosi TC), Tokmac Nguen (Ferencvárosi TC)

Borítókép: Paksi FC/Facebook

További tartalmak