Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak kinyomtatott jeggyel lehet bejutni a német–magyarra, sportszerű szurkolást kér az MLSZ

Csak kinyomtatott jeggyel lehet bejutni a német–magyarra, sportszerű szurkolást kér az MLSZ

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint csak kinyomtatott belépővel lehet bejutni a pénteki, Németország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

A magyar válogatott pénteken 20:45-től Lipcsében lép pályára a németek ellen, három nappal később pedig az olaszokat fogadja a Puskás Arénában, szintén 20:45-től. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

A pénteki mérkőzésre mintegy kétezer magyar szurkoló érkezése várható. Az MLSZ szóvivője az M4 Sport kedd déli Sporthíradójában elmondta, fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy a jegyigénylők ezúttal nem vouchert kapnak, amit a helyszínen kell beváltani, hanem a vásárláshoz használt email-címre kapják meg a jegyeiket (szerda délután), amit ki kell nyomtatniuk és magukkal kell vinniük bemutatni a stadionhoz.

Sipos Jenő hangsúlyozta, hogy a német szövetség tájékoztatása szerint a lipcsei Red Bull Arénánál nem lehet telefonról leolvasni a jegyeket, ezért mindenképpen a kinyomtatott jegyet kell bemutatni a bejutáshoz.

Az MLSZ szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar válogatottnak van egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzése, ezért sportszerű szurkolásra kérte a mérkőzésekre kilátogató drukkereket mind Lipcsében, mind Budapesten.

„Korábban három zárt kapus mérkőzésre büntettek minket, az MLSZ fellebbezése után az UEFA fegyelmi bizottsága ezt két mérkőzésre mérsékelte, ebből egyet letöltöttünk, a másodikat pedig felfüggesztette. Tehát ha bármilyen rendbontás lenne akár Lipcsében, akár a Puskás Arénában, rendkívül súlyos szankciók lépnének életbe, azt is jelentheti, hogy a továbbiakban egy időre visszatérnek a zárt kapus mérkőzések. Nyomatékosan kérjük a szurkolókat, hogy kizárólag a csapat biztatásával foglalkozzanak, mellőzzék a rasszista, antiszemita, kirekesztő molinókat és rigmusokat, ne üljenek fel semmilyen provokációnak, egyik meccsre se hozzanak magukkal olyan tárgyakat, amik nem oda valók” – mondta Sipos Jenő, hozzátéve, hogy a lelátókon ellenőrök fogják figyelni a szurkolók viselkedését.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés

Az MLSZ a hétfői, budapesti mérkőzéssel kapcsolatban arra kéri a szurkolókat, hogy a korlátozott parkolási kapacitás miatt lehetőleg közösségi közlekedést igénybe véve közelítsék meg a Puskás Arénát, valamint érkezzenek időben. „Három órával a kezdés előtt kinyitják a kapukat, a szurkolói faluban különböző programok várják a drukkereket, találkozhatnak egykori válogatott játékosokkal, különböző játékokban próbálhatják ki magukat, tehát el lehet tölteni az időt a mérkőzés kezdetéig” – mondta Sipos Jenő.

A magyar válogatott júniusban Angliát hazai pályán 1–0-ra, idegenben 4–0-ra verte, Olaszországban 2–1-re kikapott, míg Németország ellen itthon 1–1-es döntetlent játszott, így négy forduló után 7 ponttal vezeti csoportját a Nemzetek Ligája A divíziójában a németek (6 pont), az olaszok (5) és az angolok (2) előtt.

Borítókép: Budapest, 2022. június 11. Magyar játékosok a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzés végén a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Magyarország-Németország 1-1. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak