Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gyurcsó Ádám: Nem tudom, mi kellene hozzá, de nem gondolom, hogy a jövőben kapnék válogatott meghívót

Gyurcsó Ádám: Nem tudom, mi kellene hozzá, de nem gondolom, hogy a jövőben kapnék válogatott meghívót

m4sport.hu
Gyurcsó Ádám, az AEK Larnaca magyar válogatott támadója az M1 Sportnak adott keddi interjújában elárulta, hiába teljesít jól az elmúlt időszakban, Marco Rossi szövetségi kapitány egyáltalán nem kereste őt meg.

 

A 31 esztendős Gyurcsó Ádám legutóbb 2020 novemberében lépett pályára címeres mezben, a szerbek, majd a törökök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen jutott szóhoz.

A szélső a jelenlegi szezonban jól teljesít, 12 tétmérkőzésen összesen öt gólja, valamint három gólpassza van – Gyurcsó az előző héten csodálatos gólt jegyzett szabadrúgásból az Európa-ligában, villanása ráadásul három pontot ért csapatának.

Hiába azonban a jó forma, Marco Rossi szövetségi kapitány a jelek szerint így sem számol a játékossal.

„Egyáltalán semmilyen kapcsolatban nem vagyunk. Amit látunk, a válogatottnál kialakult egy mag, amire minden körülmények között, és érthetően is támaszkodik a kapitány. Én teszem a dolgom, jól érzem magam a pályán, jól játszom, jönnek a gólok, a gólpasszok.”

Gyurcsó Ádám nem kertelt: nem gondolja, hogy a jövőben meghívják a válogatottba.

„Nem tudom, mi kellene ehhez. De nem gondolom, hogy a jövőben érkezhetne meghívó. Tényleg nagyon jól kezdtem a szezont, jól is érzem magam, azt gondolom, még mindig kevés magyar játszik az európai kupákban, de a kapitány kiválasztja a számára megfelelő játékosokat, én meg próbálom a lehető legjobban élvezni a bajnokikat és az európai kupameccseket” – mondta el Gyurcsó, hozzátéve, nem érez sértettséget emiatt a kapitány iránt.

„Én mindig azt mondom, egy játékosnak mindig legyen tiszta a lelkiismerete, tegye meg a lehető legtöbbet. Azt gondolom, hogy az elmúlt hetekben jó teljesítményt nyújtottam, elég sok meccs van a lábamban is, de a kapitány így döntött. Megvannak a játékosok, akikben ő jó ideje bízik, és azt is látni kell, hogy azért amilyen posztokon számíthatna rám, azokon sokkal fiatalabb futballisták vannak előttem. A csapat jó ideje szinte ugyanazzal a kerettel van együtt, egyértelmű, hogy nagyon nehéz bárkinek is bekerülni, vagy ha be is kerül valaki, az inkább fiatal játékos. Én próbálom a továbbiakban is élvezni a futballt, gólokat rúgni, gólpasszokat adni, csinálni azt, amit szeretek.”

Gyurcsó kitért a jövő nyáron lejáró szerződésére is.

„Most kezdődött a szezon, még ha nem is kerestek meg hivatalosan a klubtól a hosszabbítással kapcsolatban, én úgy gondolom, a teljesítményemmel erre rászolgáltam. Hogy aztán milyen irányba megy el a történet, hamarosan kiderül, szerintem a következő egy-két hónapban körvonalazódik majd, hogyan alakul a jövőm. Jól érzem magam itt, érzem, fontos játékosként számítanak rám. Tavaly nyáron volt róla szó, hogy hazatérek, de jelen pillanatban nem érzem, hogy haza kellene mennem.”

 

Borítókép: Gyurcsó Ádám (Fotó: MTI/AP/Piotr Hawałej)

További tartalmak