Musorujsag
Élő Eredmények
×

Két-három hét múlva játszhat újra Nagy Zsolt

Két-három hét múlva játszhat újra Nagy Zsolt

m4sport.hu
A végéhez közeledik Nagy Zsolt rehabilitációja, a Puskás Akadémia válogatott balhátvédje reményei szerint két-három héten belül térhet vissza.

A 11-szeres magyar válogatott Nagy Zsolt július végén, a felcsútiak Vitória SC elleni Konferencia-liga-selejtezőjében szenvedett részleges belső oldalszalag-szakadást. A 29 éves védő az M1-nek elmondta, már labdás gyakorlatokat végezhet és reméli, hogy két-három héten belül újra pályára tud lépni.

Nagy Zsolt természetesen sajnálja, hogy nem léphet pályára a válogatott Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésén, de úgy véli, a keretet olyan játékosok alkotják, akik képesek őt és a szintén hiányzó Sallai Rolandot pótolni. A játékos bízik abban, hogy a magyar csapat megnyeri csoportját, de a fő cél szerinte a bennmaradás.

A magyar válogatott júniusban Angliát hazai pályán 1–0-ra, idegenben 4–0-ra verte, Olaszországban 2–1-re kikapott, míg Németország ellen itthon 1–1-es döntetlent játszott, így négy forduló után vezeti csoportját a Nemzetek Ligája A divíziójában. Nagy Zsolt a németek ellen, valamint az angliai találkozón is betalált. Kérdésre válaszolva elmondta, sokszor visszanézi a két gólját, ebben az is a segítségére van, hogy az M4 Sport sokszor megmutatja azokat, közben pedig mindig libabőrös lesz.

Nagy Zsolt egyébként mind a négy NL-mérkőzésen olyan cipőben lépett pályára, amelynek a bal talpáról hiányzott egy stopli, ráadásul az angoloknak konkrétan azzal a cipővel talált be, hiszen Wolverhamptonban ballal szerzett gólt.

„A balos cipőmben volt a kitört stopli, amiben a wolverhamptoni gólomat szereztem, azt elkérte egy gyűjtő, a jobbost viszont nem adtam senkinek, az ki fog kerülni a házunkban egy vitrinbe. Azt a két mezemet megtartom, az egyik ki fog kerülni, a másikat valószínűleg a feleségem fogja otthon hordani” – árulta el.

Az A divízió 3. csoportját hét pontjával vezető magyar válogatott pénteken 20:45-től Lipcsében Németország vendége lesz, három nappal később pedig, szintén 20:45-től a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnoki címvédő olasz csapatot. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

Borítókép: Nagy Zsolt gólja után (fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Varga Kevin szerint már nem lehet lenézni a magyar válogatottat
A válogatott keretnél biztosak benne, hiába játszanak nevesebb ellenfelekkel, már belőlük is fel kell készülni a riválisoknak. Ráadásul az olaszok elleni várható telt ház jó visszajelzés arra, hogy jó úton jár a válogatott.
Magyar válogatott
„Ria-ria, Hungária!" – Marco Rossi Valmar-koncert közönségét skandáltatta a kerethirdetés után
Szerda délután <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/09/14/marco-rossi-keretet-hirdetett-az-nl-re-harom-ujoncot-avathat-a-magyar-labdarugo-valogatott-a-nemetek-es-az-olaszok-ellen" target="_blank" rel="noopener">hirdette ki</a> a Nemzetek Ligája utolsó két játéknapjára készülő keretét a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az olasz mester újoncként többek között Mocsi Attilát is behívta a csapatba, de nem ez volt az egyetlen meglepetés tőle aznap: este a BME Egyetemi Napokon egyszercsak a Valmar színpadra szólította.
Magyar futball