Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dárdai Pál: Szalai egy Thomas Müller szintű vezér a pályán

Dárdai Pál: Szalai egy Thomas Müller szintű vezér a pályán

m4sport.hu
Dárdai Pál, a labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is megszólalt Szalai Ádám válogatottságtól való visszavonulása kapcsán.

Szeptember 21-én délután Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya sajtótájékoztató keretein belül bejelentette, hogy a Németország és Olaszország elleni két Nemzetek Ligája mérkőzés lesz az utolsó alkalom, amikor magára ölti a címeres mezt.

A csatár visszavonulásával Marco Rossinak, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának új vezért kell keresnie a csapat élére, mellyel kapcsolatban úgy fogalmazott:

“Mindenki pótolható, de ez most egyáltalán nem lesz egyszerű”.

Az FC Basel játékosának bejelentése kapcsán Rossi mellett Dárdai Pál, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya is nyilatkozott a közmédiának.

“Először is gratulálok a pályafutáshoz, örülök neki, hogy az én hívásomra meg unszolásomra nehezen, de úgy döntött, hogy tovább játszik a válogatottban” – kezdte mondandóját Dárdai.

“Történelmet írt. Egy nagyon nehéz időszakban kezdett el játszani, már az első Eb kijutás is egy gyönyörű történet volt, az meg, hogy két Eb-n vett részt, szerintem óriási dolog. Kint, Németországban is mindig csak büszkén lehetett rá gondolni, mint magyarra. Ha magyar játékost akartak megnézni az emberek, egyből biztos beugrott nekik, hogy a Bundesligában van egy komoly futballista” – dicsekedett a szakember.

Dárdai végezetül korábbi játékosának is címzett pár kedves szót.

“Most elment Svájcba, le a kalappal a karrierje előtt és még szurkolunk neki, hogy maradjon egészséges és amíg lehet, azért játsszon. Thomas Müller szintű vezér a pályán, egy edzőnek a meghosszabbított keze, rá lehet bízni taktikai feladatokat is. Ő amit kellett, labdát megtartani, fegyelmezetten a csapatot irányítani, hátra nézni, mind tudta. Nagyon komplett játékos, nehéz lesz pótolni a pályán” – mondta a nemrégiben a Herthától távozó edző.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: MTI/AP/Jens Meyer)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A vezér elköszön – Szalai, a válogatott hullámvasutazásának szimbóluma
Szalai Ádám bejelentette, hogy a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozók után <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/09/21/szalai-adam-visszavonul-a-valogatottsagtol/" target="_blank" rel="noopener">nem játszik többet a magyar válogatottban</a>, melynek nem csupán csapatkapitánya és vezére volt, de talán a szimbóluma is.
Magyar futball
Marco Rossi: Ez egy szomorú nap a magyar válogatott történetében
Szalai Ádám döntése után nehéz helyzetbe kerül a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hiszen új csapatkapitányt kell majd kijelölnie a nemzeti együttesben. Marco Rossi erről, a 84-szeres válogatott támadó csapatban betöltött szerepléről és csapattársakra gyakorolt hatásáról is beszélt azon a sajtótájékoztatón, ahol a 34 esztendős csatár mindenkivel tudatta döntését és annak hátterét.
Magyar futball