Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marco Rossi: Egyszerűen csak hálásnak kell lennünk ezekért a játékosokért

Marco Rossi: Egyszerűen csak hálásnak kell lennünk ezekért a játékosokért

m4sport.hu
Szalai Ádám kulcsszerepéről beszélt a németek legyőzését követő értékelésében Marco Rossi szövetségi kapitány, aki úgy véli, a lipcsei és a hétfői, olaszok elleni mérkőzés örökké megmarad a szurkolók emlékezetében.

„Pontosan olyan volt, mint amilyet kívántam neki – válaszolt a szövetségi kapitány, mikor Szalai Ádám káprázatos góljáról kérdeztük a németországi diadal (0–1) után. – A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ez az utolsó két meccs megmarad az emberek emlékezetében, mégpedig mindörökké. Természtesen az előzőek is, de ez a két találkozó egészen bizonyosan, ez a gól pedig, ebben a stadionban, Németországban még hihetetlenebbé tette.”

„El kell mondanom, hogy Ádám egy olyan játékos, akit sajnálatos módon sokkal többre tartanak és tartottak külföldön, mint Magyarországon. Főleg azok köreiben, akik értenek is a labdarúgáshoz. Talán tényleg senki nem lehet próféta a saját hazájában. Minden dicséretet megérdemel, elképesztő védőmunkát végzett, akárcsak a többi támadó” – mondta, hozzátéve, az első félidőben kiegyenlített játék volt, a másodikban azonban a németek „nagyon is beszorítottak minket, mélyen kellett védekeznünk, és nagyon elfáradt a csapat”.

„Ötven percen át nagyon szépen hatástalanította Kimmichet – folytatta Szalairól. – Nem hagyta, hogy rövid, vagy akár veszélyes hosszú passzokkal tudjon operálni, ez nagyon fontos volt. Ezáltal a csapatnak is megspórolt energiát.”

A lipcsei győzelemmel és az olasz válogatott angolok elleni sikerével eldőlt, hogy hétfőn a csoportelsőségért játszhat a magyar csapat az Eb-címvédő ellen, ami mondani sem kell, nagyon pikáns lesz az olasz szakvezető számára.

„Erre az álomszerű teljesítményre az olaszok elleni döntővel tehetjük fel a koronát. Tegnap azt mondtam, remélhetőleg Olaszország legalább döntetlent játszik Angliával, számunkra az lett volna a legideálisabb eredmény (ebben az esetben már most biztos lenne a csoport első helye – a szerk.). Természetesen számomra ez egy különleges mérkőzés lesz. De mi már annak örülünk, hogy legalább a második helyet bebiztosítottuk. Öt mérkőzésen tíz pont. Úgy vélem, ezt senki nem gondolta volna előzetesen. Egyszerűen csak hálásnak kell lennünk ezekért a játékosokért és az erőfeszítéseikért.”

Borítókép: EPA/FILIP SINGER

További tartalmak