Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik elegánsan (nem) reagált az őt dobáló német szurkolókra

Szoboszlai Dominik elegánsan (nem) reagált az őt dobáló német szurkolókra

m4sport.hu
Péntek este a férfi magyar labdarúgó-válogatott történelmi sikert aratva 1-0-ra legyőzte Németországot Szalai Ádám parádés góljával. A találkozó azonban nem csak erről marad emlékezetes, a német szurkolók többször is magyar játékosok dobálásával fejezték ki nemtetszésüket a mérkőzés alatt.

A történet érdekessége, hogy a németek legkedveltebb célpontja a lipcsei Red Bull Arénában az a Szoboszlai Dominik volt, aki az RB Leipzig színeiben hétről-hétre hazai játékosként bizonyíthat ebben a létesítményben.

Az ominózus jelenetek: 

Az M4 Sport riportere, Molnár Mátyás rákérdezett a furcsa lipcsei fogadtatásra, a magyar válogatott tízese diplomatikusan felelt:

„Több lipcsei volt a magyar válogatottban, mint a németben. Úgy gondolom, hogy a Gula itt egy legendának számít, Willi ugyanúgy, 7 éve itt vannak, én most jöttem de hála Istennek standard játékosként (alapemberként – a szerk) tudok játszani az elmúlt időszakban, úgyhogy ezt próbáljuk tovább vinni” – kerülte ki a választ a Szalainak gólpasszt adó Szoboszlai.

A középpályás teljes mérkőzés utáni nyilatkozata ( benne a dobálásról 1:26-tól): 

Szoboszlai és a válogatott a pályán adott csattanós választ a német szurkolók viselkedésére, elképesztő teljesítménnyel, 1954 után ismét magyar győzelem született tétmérkőzésen a németek ellen.

A mérkőzés egyetlen gólja, Szalai Ádám parádés megmozdulása a Leipzig magyar irányítójának szögletéből: 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Jó lenne, ha Olaszország ellen is betalálna
Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában. Azt is reméli, hogy Szalai Ádám búcsúja a nemzeti csapattól még ennél is szebb lesz és betalál az olaszok ellen is.
Magyar futball
Videó: csodálatos megmozdulás a kapitánytól – Szalai Ádám sarokkal talált be a németeknek
Nagyszerűen kezdett a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében: a németek elleni Nemzetek Ligája-meccs 17. percében Szoboszlai Dominik szögletére a röviden Szalai Ádám érkezett, s sarokkal továbbította a labdát Marc-André Ter Stegen kapujába. Igen, az a Szalai Ádám, aki három néhány nappal ezelőtt jelentette be visszavonulását a nemzeti csapattól. Emlékezetes válogatottbeli karrierjéhez – úgy néz ki – emlékezetes hattyúdal dukál.
Magyar futball