Musorujsag
Élő Eredmények

Még kérdéses, mikor térhet vissza Sallai Roland, kettős látás hátráltatja

Még kérdéses, mikor térhet vissza Sallai Roland, kettős látás hátráltatja

m4sport.hu
Sallai Roland lábadozik a műtétje után, a laza mozgásokat már megkezdte, de kettős látása lassítja a visszatérését – árulta el a Freiburg magyar válogatott támadójának édesapja.

Szeptember 3-án a Bayer Leverkusen-Freiburg bajnoki ötödik percében a labdáért vívott harcban Jonathan Tah arcon rúgta Sallai Rolandot, aminek következtében arccsontja eltörött, amit később műteni is kellett, így kénytelen volt kihagyni a labdarúgó-válogatott szeptemberi mérkőzéseit.

Sallai most mielőbbi felépülésen dolgozik, de a pontos visszatérésének dátuma még kérdéses. „Azt még nem lehet tudni, Roli mikor léphet újra pályára tétmeccsen, de a laza mozgást már elkezdheti. Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van” – árulta el a Blikknek Sallai Tibor, a focista édesapja.

A műtét nem volt egyszerű, sem kockázatmentes: „De ez teljesen természetes ilyen sérülés és orvosi beavatkozás után. Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Roland Sallai (@rolandsallai) által megosztott bejegyzés


A játékos édesapja elárulta, a fémlemezt nem fogják eltávolítani, de az orvosok szerint ez Sallai Rolandot nem zavarja majd sem a játékban, sem a mindennapi életben.

„Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforrott a csont. Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk. Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzéseknél, hogy fémdarab van a testében” – mondta az édesapa.

Borítókép: Sallai Roland lesz a befutó? (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek