Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szalai Ádám sarkazós gólját választották a forduló találatának a Nemzetek Ligájában

Szalai Ádám sarkazós gólját választották a forduló találatának a Nemzetek Ligájában

m4sport.hu
Az Európai Labdarúgó Szövetség Szalai Ádám németek ellen szerzett csodatalálatát is jelölte a Nemzetek Ligája 5. fordulójának legszebb gólja, a válogatottságtól visszavonuló csatár megnyerte a szavazást, megelőzve Christian Eriksent és Kylian Mbappét is.

Mint ismert, a magyar válogatott csapatkapitánya már a 17. percben eredményes volt Németország ellen, miután Szoboszlai Dominik szögletét követően csodálatos mozdulattal a hazaiak kapujába sarkazott.

A magyar csapatkapitány, az UEFA szavazásán Christian Eriksent, Kylian Mbapppét és Ismail Yükseket is maga mögé utasította és nyerte el az ötödik forduló legszebb találata címet.

Borítókép: Lipcse, 2022. szeptember 23. A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek, elöl Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szókimondó gitárosfiú, körúti csapos, Eb-hős és ünnepelt kapitány – Szalai Ádám válogatott pályafutásának legemlékezetesebb pillanatai
Hátrányban volt a magyar labdarúgó-válogatott Olaszország ellen, csak lerohant a pályáról utolsó mérkőzésén Szalai Ádám. Méltatlan búcsú – mondhatnánk elsőre, de érdemes a kontextust is vizsgálni: 67 ezer ember skandálta a leköszönő kapitány nevét, egy olyan mérkőzésen, amelyen Marco Rossi tanítványai az angol, német, olasz ellenfeleket felvonultató négyesben a csoportgyőzelemért játszottak. Ide jutott el a nemzeti csapat – a kalandos, hullámzó, de nagyrészt örömteli évtized egyik legjobb sztorija Szalai Ádám volt.
Magyar futball
Az idei év legnézettebb sporteseménye lett a magyar-olasz Nemzetek Ligája-mérkőzés
Minden korábbi nézettségi csúcsot megdöntött a hétfő esti mérkőzés, amely során a magyar labdarúgó-válogatott a csoportelsőségért küzdött a Nemzetek Ligájában. Szalai Ádám búcsúmérkőzése nemcsak a közmédia idei legnézettebb műsora lett 930 ezer nézővel, hanem a teljes tévés piac legnézettebb sporteseménye is 2022-ben.
Magyar válogatott