Musorujsag
Élő Eredmények

Hátrányból nyert a Paks Mezőkövesden

Hátrányból nyert a Paks Mezőkövesden

m4sport.hu
A Paks egygólos hátrányból nyert 2–1-re a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának nyitómérkőzésén. A házigazdák a szezon leggyorsabb góljával szereztek vezetést, a vendégek azonban a második félidőben nyolc perc alatt fordítottak, így a Kövesd – amelynél ezúttal debütált a szeptember 14-én kinevezett régi-új vezetőedző, Kuttor Attila – sorozatban negyedszer szenvedett vereséget.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 1–2 (1–0)
Mezőkövesd, 1200 néző, v.: Antal
gólszerzők: Drazic (1.), illetve Varga (56.), Bőle (64.)
sárga lap: Pillár (30.), Cseri (33.), Qaka (43.), Vajda S. (53.), Piscitelli (51.), illetve Kádár (26.), Osváth (31.), Varga B. (90.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Pillár, Lukic, Bobál D. (Kállai, 90.), Vajda S. – Molnár G., Karnyickij, Qaka (Da. Babunszki, 72.), Besirovic – Cseri (Bobál G., 72.) – Drazic

Paksi FC:
Nagy G. – Kinyik (Debreceni, 55.), Lenzsér (Szélpál, 77.), Kádár, Osváth – Windecker, Balogh B. – Hahn, Bőle, Szabó B. – Varga B.

A hazaiak 35 másodperc után esett, némileg szerencsés gólja megadta az alaphangot a találkozónak. A Mezőkövesd gyors ellentámadásokban bízva visszahúzódott a saját térfelére, a Paks pedig nagy lendülettel támadott az egyenlítésért. Ki is dolgozott néhány nagy helyzetet, de Piscitelli mindig a helyén volt. A félidő második felében sok volt a szabálytalanság, a játékvezető bő húsz perc alatt öt sárga lapot is kiosztott.

A szünet után sem változott a játék képe, a vendégek beszorították ellenfelüket, a házigazdák pedig kontrákból veszélyeztettek. A Paks teljesen megérdemelten fordított szűk tíz perc alatt, majd átadta a területet az ellenfélnek, és magabiztosan őrizte előnyét.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd régi-új edzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, csapata a vezetés megszerzése ellenére nem játszott jól, de így is eldönthette volna a meccset. Véleménye szerint a fejjátékuk hiányosságai okozták a vereséget.

Waltner Róbert, a vendégek trénere úgy vélte, hogy a mérkőzés képe alapján megérdemelt az értékes győzelem, játékosai pedig egyre inkább szívvel-lélekkel küzdenek a pályán.

Cseri Tamás, a hazaiak játékosa szerint a második félidőben nem küzdött annyira a csapat, mint az elsőben, a győztes gólt szerző Bőle Lukács azt emelte ki, hogy a gyorsan bekapott gól után átvette az irányítást a Paks és jobban játszott, mint a Mezőkövesd.

Eredmények az OTP Bank Liga 9. fordulójából:

Mezőkövesd–Paks 1–2 (1–0)
Debrecen–Honvéd 4–3 (3–0)
Újpest–Kisvárda 4–0 (3–0)
Vasas–ZTE 1–1 (1–0)
Kecskeméti TE – Ferencváros 2–0 (2–0)
Puskás Akadémia–MOL Fehérvár 1–1 (0–0)

Borítókép: (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar futball öt kérdése a világbajnokság előtt
Félidő. Eltelt 45 perc a magyar klubfutball őszi szezonjából, kábé ugyanennyi van hátra. Az OTP Bank Liga nyolc fordulóját még a világbajnokság előtt megtoldjuk ugyanennyivel, a Fradi selejtezősorozata, majd El-csoportkörös menetelése még négy meccset számol vissza. De nem vezetőedzők vagyunk, hanem újságírók és riporterek – így nem az öltözőben adunk válaszokat az előttünk álló félidőre, hanem körülötte teszünk fel kérdéseket. Válaszok egy játékrész, azaz nagyjából másfél hónap múlva várhatóak.
Magyar futball