Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi: Nagyon kedvelem Ádám Martint, de ő egyelőre nem tud kezdőként segíteni nekünk

Marco Rossi: Nagyon kedvelem Ádám Martint, de ő egyelőre nem tud kezdőként segíteni nekünk

molcsapat.hu
Marco Rossi, a magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a molcsapat.hu-nak adott interjújában beszélt a Nemzetek Ligája-sorozatról, azon belül is főként az olaszok elleni meccsről, Szalai Ádám visszavonulásáról - és pótlásáról - valamint a magyar szurkolókról is.

A szövetségi kapitány hétköznapjai azután sem lassultak le, hogy a Nemzetek Ligája-sorozat véget ért – melyet Magyarország egy utolsó fordulós Olaszország elleni vereség következtében csoportja második helyén zárt – ez sem gátolja azonban abban, hogy elégedett és boldog legyen.

“Fáradt vagyok, de közben boldog is. Úgy látszik, nem tudok olyan korán kiérni a Ferihegyi reptérre, hogy a szurkolók ne találjanak meg. Tudom, közhelyes, de számomra nagyon fontosak az ilyen interakciók, egy közös kép, egy kézfogás vagy néhány kedves szó mind azt mutatja, hogy a magyarok elismerik a munkámat” – kezdte interjúját az olasz tréner.

A szakember ezután tovább dicsérte a válogatott szurkolóit, akik szerinte az elmúlt időszakban sok kritikát kaptak, jogtalanul.

“Sok kritika érte a magyar szurkolókat az utóbbi időben, volt köztük néhány abszolút jogtalan is. Az, hogy a hétfői meccsen megtapsolták az olasz himnuszt, annak a tiszteletnek a jele, amit mi nem mindig kapunk meg. A cesenai meccsen például volt egy lelátórész, ahonnan megállás nélkül szidták a magyarokat, erre válaszolt a tapssal a mi szurkolótáborunk. Így is lehet” – mondta büszkén a válogatott edzője.

A szurkolók után a csapatra, és az Olaszország elleni meccsre tért át Marco Rossi. Szerinte a válogatott legpechesebb meccse volt az olaszok elleni az egész NL-sorozatban, bár tudja, sokszor hibázott is csapata.

A magyar válogatott (fotó: MTI/Kovács Tamás)

“Nem pusztán annyi volt a baj, hogy túlságosan sok egyéni hibával segítettük az ellenfelet, hanem az is, hogy taktikailag nem olvastuk megfelelően a játékot. Tudtuk, hogy az olaszok letámadnak majd, de megvolt a taktikánk a presszing átjátszására, csakhogy túlságosan sok keresztpasszt választottunk ahelyett, hogy vertikálisan játszottunk volna” – kezdte az összegzés a kapitány. Az angliai meccsen ötször találtuk el a kaput, ebből négy gól született, az olaszok ellen ugyanennyiből egy sem. Angliában egyetlen szögletet sem rúgtunk, most hatot is elvégezhettünk, és míg Wolverhamptonban csak 34 százalékban volt nálunk a labda, addig az olaszokkal szemben ugyanez az arány 51 százalék volt.”

“Egyszerűen belefutottunk egy olyan kapusba, aki egyébként is a világ egyik legjobbja, és ezúttal ezt alaposan be is bizonyította” – utalt a bravúrt bravúrra halmozó olasz kapusra, Donnarummára.

A csoportelsőség elmaradása nem az egyetlen szívszorító történés volt aznap este a Puskás Arénában. A Roberto Mancini válogatottja elleni mérkőzésen utoljára címerest mezt felvevő Szalai Ádámról, és az ő pótlásáról is beszélt a nemzeti 11 vezetője.

Szalai Ádám és Marco Rossi (fotó: MTI/Kovács Tamás)

“Kiváló csatárnak tartom Ádámot, de kiváló csatár akad még rajta kívül Magyarországon. Olyan futballista azonban nincsen, aki ilyen önfeláldozóan dolgozik a csapatért, mindent alárendel a válogatott érdekeinek, és nemcsak akaratban, képességben is nemzetközi szintet hoz” -dicsérte az FC Basel labdarúgóját. Természetesen felmerült már megannyi spekuláció azzal kapcsolatban, ki pótolhatja Szalait, ám ezekbe a szövetségi kapitány nem szeret igazán belemenni.

“Nagyon kedvelem Ádám Martint, de ő egyelőre nem tud kezdőként segíteni nekünk.”

“Számos játékost figyelünk, lesznek, akiket kipróbálunk majd Szalai elárvult posztján, és stratégiailag is reagálnunk kell a csapatkapitány hiányára, de ez most nem ilyen egyszerű. Őszintén szólva nem is tudom megmondani, a pályáról vagy az öltözőből fog-e jobban hiányozni” – mondta.

Végezetül a jövőről is beszélt az olasz edző.

“Azt mondtam, nyomot akarok hagyni a magyar futballban, és talán ez már meg is történt. Ugyanakkor nemhogy nem gondolok távozásra, de Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam: én csak akkor hagyom el a magyar válogatottat, ha kirúgnak” – mondta elszántan Marco Rossi.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az idei év legnézettebb sporteseménye lett a magyar-olasz Nemzetek Ligája-mérkőzés
Minden korábbi nézettségi csúcsot megdöntött a hétfő esti mérkőzés, amely során a magyar labdarúgó-válogatott a csoportelsőségért küzdött a Nemzetek Ligájában. Szalai Ádám búcsúmérkőzése nemcsak a közmédia idei legnézettebb műsora lett 930 ezer nézővel, hanem a teljes tévés piac legnézettebb sporteseménye is 2022-ben.
Magyar válogatott