Musorujsag
Élő Eredmények

Dibusz Dénes: Teljesen megérdemelten nyert a Zvezda. Sajnos ilyen különbséggel is

Dibusz Dénes: Teljesen megérdemelten nyert a Zvezda. Sajnos ilyen különbséggel is

m4sport.hu
A ferencvárosi játékosok szerint megérdemelt vereséget szenvedtek csütörtökön Belgrádban, az Európa-liga H csoportjának 3. fordulójában, míg Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint nem az igazi arcát mutatta a csapat a Crvena zvezda vendégeként.

„Nem gondolom, hogy arról lehetne beszélni, hogy nekik minden bejött, nekünk meg semmi. Azért annyira sok lehetőségünk nem volt, mint a KTE elleni, hétvégi mérkőzésen, ahol tényleg semmit nem sikerült bepaszírozni – kezdte értékelését a háromgólos belgrádi vereség után a kapus, aki szerint az első gólig kiegyenlített volt a találkozó, de azért már addig is mutatkoztak problémák, „a tizenegyes viszont alapvetően meghatározta a mérkőzés további menetét”.

„A félidőben úgy voltunk vele, hogy meg kell próbálnunk mindent, de ebből sok minden nem látszódott a pályán. Az volt a kérdés, hogy képesek vagyunk-e küzdeni, harcolni, találni egy gólt, és nyílttá tenni a meccset. Sajnos több olyan labdavesztésünk is volt, amikor a mélységbe próbáltuk bejátszani, abból pedig a hazaiak tudtak ellentámadást vezetni. Azt gondolom, hogy az utolsó 25 perc kivételével nem is nagyon volt értékelhető akciónk. Akkor picit jobban helyére kerültek a dolgok, harapósabbak lettünk” – mondta.

„Teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat. Sajnos ilyen különbséggel is. Viszont lehet, hogy jobb, hogy ez a mérkőzés így alakult, mert talán felébredünk a visszavágóig” – tette hozzá.

Dibusz jövő héten a Groupama Arénában is hasonló játékra számít a Zvezdától, „tőlük viszont sokkal több kell”, már csak a szurkolók miatt is.

Botka Endre is azt érezte, hogy „ma semmi nem működött” a Fradinál, amely „nem is volt annyira szervezett és nem is küzdött annyira, pedig mindenki tudta, hogy ez mennyire fontos mérkőzés”.

„Nem tudom, mi lehetett az oka. Most lesz egy hetünk arra, hogy felkészüljünk, és kiküszöböljük azokat a hibákat, amiket ma vétettünk. Nagyon fontos lesz, hogy élesebbek legyünk jövő héten. Az egész mérkőzésen kicsit langyosak voltunk” – így Botka.

A szépítő gólt szerző Kristoffer Zachariassen amondó, csütörtökön „nem a legjobb oldalát mutatta a csapat, pedig ha úgy játszottak volna, ahogy tudnak és szoktak, akkor a győzelem is meglehetett volna” .

„A vezető gólig abszolút nem hagytunk teret az ellenfélnek, nem is voltak igazán játékban. Utána talán mi kevésbé akartunk, ők pedig belelendültek – összegzett már Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző. – Természtesen az 1-0 benne van a fociban, ettől függetlenül nem kellett volna visszaállnunk. Úgy gondolom, hogy nem mutattunk igazi karaktert ma a pályán.”

„A mérkőzés után a fiúknak is elmondtam, hogy maximálisan meg kell harcolnunk minden pontért, hiszen ezt a hat pontot sem ajándékba kaptuk. Ez az Európa-liga. Itt nem lehet ilyen hozzáállás, de a magyar bajnokságban sem” – fogalmazott.

Borítókép: EPA/ANDREJ CUKIC

További tartalmak