Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sallai Roland újra edzésbe állt

Sallai Roland újra edzésbe állt

MTI
Sallai Roland először nyilatkozott a szeptember elején elszenvedett súlyos sérülése óta. Interjújában beszámolt jelenlegi állapotáról, elmesélte milyen érzés volt a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójáról lemaradni, valamint visszatéréséről is szót ejtett.

A magyar válogatott támadó a közmédiának csütörtökön elmondta, hogy természetesen egyelőre még nem tud teljes intenzitással tréningezni. Hozzátette, az orvosok az operációt követően azt jósolták neki, hogy október végén, november elején térhet vissza, így

van rá esély, hogy még a világbajnoki szünet előtt pályára léphet klubcsapatában.

A 25 éves játékos megjegyezte, sajnálta, hogy a Freiburg és a válogatott mérkőzéseiről is lemaradt az elmúlt időszakban, de az egészség a legfőbb, szemének épsége pedig nemcsak a futball, hanem az egész élete szempontjából az egyik legfontosabb. A válogatott játékos ugyanakkor jelezte, bízik benne, hogy a novemberi válogatott meccseken már ott lehet a nemzeti csapatban.

Getty NE használd Sallai Rolandot hordágyon kellett levinni a pályáról a Leverkusen elleni bajnoki 9. percében (Fotó: Getty)

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról.

“A mérkőzés után írt nekem egyből, nagyon sajnálta a történteket, elmondta, nem szándékos volt az eset és mihamarabbi gyógyulást kívánt, ez egy jó gesztus volt tőle” – nyilatkozta Sallai a gyógyszergyáriak védőjéről.

Sallai Roland beszélt az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter sérüléséről, a televízióban követte szerda esti a Celtic elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, amelynek elején szenvedett súlyos térdsérülést a kapus.

“Egyből üzentem neki, ő már rögtön tudta, hogy nagyobb baj van. Mihamarabbi gyógyulást kívánok neki, nagy veszteség ez a válogatottnak, de most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb egészséges legyen.”

Borítókép: Sallai Roland, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen MTI/Kovács Tamás

További tartalmak