Musorujsag
Élő Eredmények

Simán kikapott a Ferencváros Belgrádban

Simán kikapott a Ferencváros Belgrádban

m4sport.hu
A Ferencváros idegenben 4-1-es vereséget szenvedett az Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában a Crvena zvezda ellen.

A mérkőzés összefoglalója:

Európa-liga, H csoport, 3. forduló:
Crvena zvezda (szerb)-Ferencváros 4-1 (2-0)
Belgrád, Rajko Mitic Stadion, 40 000 néző, v.: Lawrence Visser (belga)
gólszerzők: Kanga (27., 60., előbbit 11-esből), Mitrovic (35.), Katai (50.), illetve Zachariassen (71.)
sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (55.), Rodic (76.), illetve S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (87.)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic, 72.), Rodic – Mitrovic (Pankov, 62.), Sanogo (Srnic, 62.), Kanga (Mustapha, 80.), Ivanic – Katai (Motika, 72.), Pesic

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) – Traore, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.)

A mérkőzés a várt szerb nyomással kezdődött, de a Ferencváros jól állta az első pár percnyi nyomást, majd szépen lassan átfordult a találkozó képe, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, veszélyeztetni egyik csapat sem tudott igazán.

Ez az állapot az első félidő közepéig tartott, a 25. percben Wingo kezéhez ért kérdéses körülmények között a labda, a játékvezető azonban tizenegyest ítélt, amit a zvezda értékesített, innentől pedig megindult a szerb henger.

A vitatott szituáció és a büntető:

A 35. percben már kettővel ment a mérkőzés előtt még 0 ponttal csoportutolsó csapat, Mitrovic fordult le Botkáról, majd kegyetlenül a hosszú felsőbe lőtte a labdát. Ezzel a góllal kialakult 2-0-ás hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második gól:

A második félidőben tovább folytatódott a Fradi szenvedése, ami gólokban is megmutatkozott. A játékrész ötödik percében először Katai, tíz perccel később pedig Kanga lőtt hatalmas gólt Dibusz kapujába, ezzel el is döntve a mérkőzést és a három pont sorsát.

A harmadik és negyedik szerb gól:

A továbbiakban becsülettel küzdött a magyar bajnok, Zachariassen révén pedig a szépítés is összejött a 71. percben, a vége ennek ellenére mégis egy fájdalmas vereség lett a Ferencvárosnak, melyen egy hét múlva, hazai pályán javíthat a csoportban továbbra is hat ponttal álló Fradi.

A Fradi gólja:

A mérkőzés utáni nyilatkozatok:

A Ferencváros csoportja féltávnál
Borítókép: (fotó: EPA/ANDREJ CUKIC)

További tartalmak