Musorujsag
Élő Eredmények

Négygólos meccsen játszott döntetlent a Budapest Honvéd a Mezőkövesddel

Négygólos meccsen játszott döntetlent a Budapest Honvéd a Mezőkövesddel

m4sport.hu/MTI
A Budapest Honvéd 2–2-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó NB I 10. fordulójában.

 

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 10. forduló
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (2-2)
Bozsik Aréna, 3646 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Samperio (16.), Ennin (24.), illetve Drazic (2., 36.)
sárga lap: Zsótér (38.), illetve A. Lukic (91.)
Budapest Honvéd:
Szappanos – Jónsson, Cirkovic, Prenga, Tamás K. (Doka, 61.) – Mitrovic (N. Lukic, 77.), Bocskay – Samperio, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 61.) – Ennin
Mezőkövesd:
Piscitelli – Vajda, Bobál D., A. Lukic, Kállai K. – Karnyicki, Nagy G., Cseri (Da. Babunszki, 78.) – Molnár G. (Bobál G., 92.), Drazic, Besirovic

A vendégek másfél perc után megszerezték a vezetést, mivel Cirkovic olyan szerencsétlen mozdulattal akarta visszapasszolni a labdát a kapusnak, hogy Drazic lecsapott rá és tíz méterről a hálóba lőtt. Nem sokat késett a kispestiek válasza, ugyanis a 16. percben Bocskay pontos, hosszú ívelését Samperio hat méterről a kapuba bombázta.

Hasonló volt a Honvéd második gólja a 24. percben, Bocskay ezúttal Ennint hozta remek helyzetbe, és a kanadai-ghánai támadójátékos sem hibázott.

A 36. percben egyenlített a Mezőkövesd, miután Drazic és Cirkovic párharcát ismét előbbi nyerte, három lépés alatt megelőzte a fővárosiak védőjét és higgadtan a hálóba gurított.

A második félidőben is jó volt az iram, de sokkal kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 75. perc után Szappanos Péternek három nagy védése is volt, ezzel jelentősen hozzájárult Honvéd pontszerzéséhez. A fővárosi csapatnak ez volt sorozatban a kilencedik bajnoki mérkőzése, melyen nyeretlen maradt a Bozsik Arénában. A Mezőkövesd négy vereség után tudott ismét pontot szerezni, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Ez volt a Honvéd 3000. élvonalbeli mérkőzése, a Ferencváros és az Újpest után a kispesti csapat a harmadik, amely elérte ezt a számot. A meccs előtt különféle programokkal várták a szurkolókat, a szünetben pedig a tizenegyesrúgó bajnokság országos döntőjét bonyolították le.

Eredmények, 10. forduló:
Kisvárda Master Good-Vasas FC 2-0
pénteken játszották:
MOL Fehérvár FC-Zalaegerszeg 1-1
Újpest FC-Kecskeméti TE 1-2
vasárnap játsszák:
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 15.30
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 18.00

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak