Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádám: Elvárás lett az Európa-bajnoki kvalifikáció

Nagy Ádám: Elvárás lett az Európa-bajnoki kvalifikáció

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
A magyar labdarúgó-válogatott Szerbiával, Montenegróval, Bulgáriával és Litvániával került egy csoportba a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőében. A sorsolás láttán mondhatnánk, kikövezett út vezet a kvalifikációig, de Rossi-csapat elmúlt éveinek egyik legnagyobb gyengesége, hogy a papíron tőle gyengébb ellenfelekkel szemben nem tudott igazán domináns futballt játszani. Erre pedig Nagy Ádám és Bolla Bendegúz is kitért, akik egyaránt reagáltak az eseményekre.

„Élőben követtem én is az M4 Sporton a sorsolást” – kezdte Nagy Ádám a válogatott középpályása. „Szerintem ez egy izgalmas, jó csoport. Az elmúlt időszakban nyújtott sikeres szereplésünk miatt kimondhatjuk, elvárás lett az Európa-bajnoki kvalifikáció. Azt gondolom meg is van erre az esélyünk, attól azért óvakodnék, hogy ez egy álomsorsolás lenne, hiszen tisztelnünk kell az ellenfeleinket. Voltak azért olyan mérkőzések, amikor bajban voltunk, ha papíron mi voltunk az esélyesebbek, de azt érzem, felnőttünk a feladathoz, hogy mi irányítsuk a játékot egy-egy ilyen mérkőzésen. Gondolok itt majd a bolgárok és litvánok elleni párharcokra” – mondta Nagy, aki a legutóbbi, Olaszországi elleni mérkőzésen is kezdőként lépett pályára.

Az olasz Giacomo Raspadori (j) gólt lő Nagy Ádám (k) és Gulácsi Péter mellett a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Serie B-ben szereplő Pisa futballistája szerint az egyik legfontosabb feladat most az, hogy felkészüljenek arra a helyzetre, hogy olyan mérkőzések következnek, melyeken ők lesznek az esélyesek, nem úgy, mint az elmúlt időszakban, mikor Európa legjobb válogatottjaival szemben kellett helytállniuk. Szerinte ehhez az átmenethez kiváltképp jól jön a soron következő két barátságos meccs, melyeken persze nem lesz tét és Marco Rossi talán kísérletezni is fog, de azok már olyan találkozók lesznek, ahol dominálniuk kell. A magyar csapat Szerbiával és Bulgáriával is játszott az elmúlt években, utóbbi ellen ráadásul a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőjében idegenben sikerült nyernünk.

„Szerintem a Szerbia ellen játszott mérkőzések tapasztalatait fel tudjuk majd használni. Megmérkőztünk velük kétszer a Nemzetek Ligájában és idén egy barátságos meccsen is. Bulgária esetében úgy érzem, nem lett erősebb a csapat a 2020-as párharcunk óta, így azon a meccsen mi leszünk az esélyesek” – osztotta meg gondolatait Nagy Ádám.

Bolla Bendegúz az angolok elleni selejtezőn.
MTI/Szigetváry Zsolt

A szombaton szezonbeli második bajnoki gólját szerző Bolla Bendegúz is elárulta, figyelemmel kísérte az eseményeket és szerinte ugyan jó a csoportunk, de ő is óvakodna attól, hogy szerencsés sorsolásról beszéljen. A 22 esztendős labdarúgó szerint kemény mérkőzések elé néz a nemzeti tizenegy, és a továbbjutást mindenáron ki kell harcolni.

„A szerbek ellen játszottam én is a barátságos meccsen. Vannak náluk komoly sztárok, csapatként is elég jól muzsikáltak a Puskás Arénában rendezett mérkőzésen is. Bulgária is itt van velünk, ellenük is van tapasztalatunk, de úgy érzem, esélyesek vagyunk a továbbjutásra” – árulta el Bolla, aki jelenleg a svájci szuperligában szereplő Grasshoppers játékosa. A nyolcszoros válogatott védő hozzátette, szerinte is fejlődni kell a dominancia kialakításában, hiszen ez valóban a Rossi-csapat egyik gyengesége volt.

Borítókép: Lipcse, 2022. szeptember 23. Nagy Ádám (j) és a német Joshua Kimmich a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak