Musorujsag
Élő Eredmények

Gólveszélyes kapus, passzmester és duplázó az NB I-es forduló csapatában

Gólveszélyes kapus, passzmester és duplázó az NB I-es forduló csapatában

M4 Sport
Jócskán volt kiemelkedő teljesítmény az OTP Bank Liga 10. fordulójában, mutatjuk a Góóól!2 hétvégi álomcsapatát!

A forduló csapata:

Demjén Patrik (ZTE): A forduló harmadik legszebb védését bemutató kapusnak a mérkőzés utolsó perceiben gólpasszt érő fejese volt egy szöglet után, ami pontot jelentett a Fehérvár elleni bajnokin (1-1).

Abdoulaye Diaby (Újpest): A védő gólt szerzett a KTE ellen (már háromnál jár az idényben), 94%-kal passzolt, párharcai kétharmadát megnyerte, sok labdát szerzett, a két kapott gólról nem tehetett.

Széles Imre Antal (Kisvárda): Csapata kapott gól nélkül hozta le a Vasas elleni bajnokit (2-0), ráadásul a vezetés megszerzésében is elévülhetetlen érdemei voltak.

Szalai Gábor (KTE): A Fradi után a legkevesebb gólt kapó Kecskemét védelmének oszlopos tagja. Tízből nyolc párharcot megnyert Újpesten, csapatával közel volt hozzá, hogy kapott gól nélkül hozza a meccset (1-2).

Evgen Makarenko (Fehérvár): A mezőny legtöbbet és legpontosabban passzoló játékosa volt a Fehérvár-ZTE-n. Ráadásul nem csak hátra és oldalra továbbította a labdát: a Fehérvár progresszív passzainak egyharmada az ő nevéhez fűződik.

Bocskay Bertalan (Honvéd): Két gyönyörű gólpasszal segítette csapatát a Mezőkövesd ellen (2-2), emellett is a Honvéd legfontosabb embere volt abban, hogy előre juttassa a labdát, 24 progresszív passz kísérletéből 23 pontos volt.

Kristoffer Zachariassen (Ferencváros): Az egyértelműen a Fradi egyik legfontosabb játékosává váló norvég a Debrecen ellen góllal és gólpasszal járult hozzá csapata 2-0-s győzelméhez.

Alexandru Baluta és Marius Corbu (Puskás Akadémia): Mindketten gólt szereztek és emellett is aktívak és pontosak voltak a támadások során a Paks legyőzése (1-3) során.

Stefan Drazic (Mezőkövesd): A Mezőkövesd házi gólkirálya duplával segítette csapatát az idegenbeli pontszerzéshez Kispesten (2-2).

Tóth Barna (KTE): A kecskeméti támadó első gólját szerezte az élvonalban, aminek köszönhetően megszerezte a vezetést csapata a Megyeri úton.

A forduló cseréje:

Dombó Dávid (Vasas): A forduló cseréje érdekes módon egy kapus volt. A félidőben pályára lépő játékos több nagy védést mutatott be az akkor már emberhátrányban lévő Vasas kapujában, és kapott gól nélkül hozta le a második félidőt Kisvárdán (2-0).

A forduló edzője:

Szabó István (KTE): A Kecskemét továbbra is a második helyen a tabellán. Első idegenbeli győzelmét aratta a csapat a szezonban, ami egyből történelmi is, hiszen történelme során Újpesten először nyert a Kecskemét.

Borítókép: ztefc.hu

További tartalmak