Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pátkai Máté: 34 évesen el kell fogadnom, időre van szükségem a felépüléshez

Pátkai Máté: 34 évesen el kell fogadnom, időre van szükségem a felépüléshez

m4sport.hu
A Vasas középpályása, Pátkai Máté megkezdte a rehabilitációt, a sérüléséből való teljes felépülés még várat magára. Szeretne minél előbb visszatérni és segíteni a csapatának formába lendülni.

Pátkai Máté az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Zalaegerszeg elleni mérkőzés 61. percében sérülten hagyta el a pályát. A vizsgálatok után kiderült, a korábbi válogatott középpályás részleges belső oldalszalag-szakadást szenvedett. A játékos megkezdte a rehabilitációs edzéseket, de még hetekre van szüksége, hogy teljesen felépüljön.

„Javulgat a lábam, már a konditeremben dolgozom, de még hetek kellenek a teljes felépüléshez. Szerencsére nem volt szükség operációra, nem volt annyira súlyos a sérülés, mint azt elsőre gondolták az orvosok” – nyilatkozta Pátkai a M1-nek.

A sérülés nagyon rosszkor jött a labdarúgó számára, hiszen az elmúlt hetekben visszaküzdötte magát a Vasas kezdőcsapatába.

„Sose jön jókor egy sérülés, de ott vagyok a csapattal és próbálok segíteni, ahogy tudok, most kívülről. Örültem neki, hogy rendszeresen elkezdtem játszani, bízom benne, miután visszatérek, hamar újra formába lendülök” – mondta.

MTI/Kovács Tamás

Pátkai szerencsésnek érzi magát a sérülések terén, de kezdi érezni a korral járó akadályokat: „nagyon türelmetlen vagyok , nem viselem jól a sérüléseket, de 34 évesen el kell fogadnom, időre van szükségem a teljes felépüléséhez.”

A válogatott játékos reméli, a Vasas hamar megszerzi az első győzelmét és kikerül a gödörből: „Odajutott a csapat, hogy bárki ellen lép pályára, muszáj megszereznie az első győzelmét a szezonban. Sajnos nem indult jól az idény, de innen már csak felfelé vezet az út, ezt mindenki tudja a klubnál és azon dolgozunk, hogy a jelenlegi helyzetet megváltoztassuk.”

A Vasas az OTP Bank Liga következő két fordulójában a Fehérvárt, valamint a szezon meglepetés csapatát, a Kecskemétet fogadja az Illovszky Rudolf stadionban.

Végezetül Pátkai elmondta mit gondol a válogatott Európa-bajnokság selejtezőjének csoport-ellenfeleiről.

„Szenzációs éve volt a nemzeti csapatnak, sokan nem gondolták volna, hogy sikerül bennmaradnunk az A ligában, mégis az utolsó fordulóban valós esélyünk volt megnyerni a csoportot. Az igazi kihívás most következik, szokták mondani, a csúcsra könnyebb feljutni, mint ott maradni. Az Eb-kijutás most elvárás lett, de úgy gondolom, a válogatott képes lehet rá, a sorsolást tekintve nem lehetetlen küldetés” – zárta szavait a korábbi 23-szoros válogatott középpályás.

Borítókép: (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek