Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám a válogatott után a klubfutballtól is visszavonulhat a szezon végén – sajtóhír

Szalai Ádám a válogatott után a klubfutballtól is visszavonulhat a szezon végén – sajtóhír

m4sport.hu
Svájci sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy Szalai Ádám a jelenlegi szezon végén klubszinten is befejezi a pályafutását.

 

A 34 esztendős csatár februárban igazolt a Mainztól a svájci Baselhez, melyhez 2023 nyaráig kötelezte el magát .

A Basler Zeitung nevű helyi portál rendre cikkez a Basellel kapcsolatban, szerdán pedig arról írt, miszerint elképzelhető, hogy Szalai Ádám a jelenlegi szezon végén visszavonul a klubfutballtól – szúrta ki az nso.hu.

Az oldal Philipp Kaufmann igazgatóra hivatkozik, aki elárulta, jelenleg is tárgyalnak Szalaival és az ügynökével, ugyanakkor a támadó már az érkezésekor elárulta a klubvezetőknek, hogy 2023 nyarán befejezi a pályafutását.

A portál hozzáteszi: az is elképzelhető, hogy Szalai Ádám már a téli átigazolási időszakban elhagyja az alakulatot, ha januárig nem nagyon kap lehetőséget – erre az esély meg is van, Alex Frei vezetőedző ugyanis nem titkolja, inkább fiatalabb támadóit szeretné foglalkoztatni, sokaknak ugyanis időre s elegendő játéklehetőségre van szükségük ahhoz, hogy formába lendüljenek, ami viszont épp a magyar csatár játékperceit érintheti, s emiatt Szalai az esti, Slovan Bratislava elleni Ekl-keretből is kimaradt.

Szalai Ádám legutóbb szeptemberben, az FC Sion ellen lépett pályára az együttesben, ám akkor is csak 19 percet kapott.

A 86-szoros magyar válogatott ikon a Nemzetek Ligája-hajrá előtt jelentette be, hogy a nemzeti együttesben többet nem lép pályára. Klubkarrierjével kapcsolatban az nso.hu-nak elmondta, a karrierje nyitott, annak végét ő határozza meg. Jelenleg a Basel labdarúgója és szerződése lejárta után is többféle út lehetséges számára játékosként. „Hogy melyik lesz az, majd eldöntöm. Legyen meglepetés!” – mondta Szalai.

 

 

Borítókép: Getty Images

További tartalmak