Musorujsag
Élő Eredmények

Kora délutáni matinémeccsek, szombati bajnokik a vb alatt – az NB II-es bizottság így csökkentené a rezsiköltségeket

Kora délutáni matinémeccsek, szombati bajnokik a vb alatt – az NB II-es bizottság így csökkentené a rezsiköltségeket

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségéhez fordul az NB II-es bizottság, amely a meccsek délutáni, legfeljebb 15 órás kezdését kéri, ezáltal csökkentve a stadionok rezsiköltségét.

Az NB II-es Bizottság javaslatot nyújtott be az MLSZ elnökségének annak érdekében, hogy engedélyezzék a mérkőzések kezdési időpontjainak megváltoztatását. Az NB II-es sportszervezetek ettől az intézkedéstől jelentős költségcsökkenést várnak.

A bizottság javaslata szerint a Merkantil Bank NB II-es mérkőzések kezdési időpontja nagy részben 13 óra lenne, ettől a helyi viszonyok tekintetében el lehet térni, de a kezdési időpont legfeljebb 15 óra lehetne. Ezzel csökkenteni lehet a villanyvilágítás használatát.

A bizottság az NB II-es sportszervezetek egységes összefogása alapján tett javaslatot az intézkedésre a rezsiköltségek csökkentése érdekében – a javaslatot minden klub támogatta. Ezen felül az NB II-es Bizottság kéri az elnökséget, hogy a világbajnokság ideje alatt – amikor egyébként az NB I-es bajnokság szünetel – engedélyezze a csapatoknak a szombati mérkőzés megrendezéseket is.

A Merkantil Bank Liga utolsó 2022-es játéknapja december 11., majd a téli szünetet követően január 29-én indul újra.

Borítókép: . MTI Fotó: Vajda János

További tartalmak

Kapcsolódó hírek