Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám nem látogathatja a Basel edzéseit, ügynöke szerint érthetetlen és elfogadhatatlan a helyzet

Szalai Ádám nem látogathatja a Basel edzéseit, ügynöke szerint érthetetlen és elfogadhatatlan a helyzet

m4sport.hu
Szalai Ádám nem látogathatja klubja, az FC Basel edzéseit – számolt be róla a svájci Blick, hozzátéve, várhatóan nem is lép többet pályára a csapatban. A döntés a magyar válogatott csatárának menedzserét is meglepte.

A magyar válogatottól szeptemberben visszavonuló Szalai Ádám jelenleg egyéni edzéseket végez Bjorn Rekelhof erőnléti edző vezetésével – olvasható a lapban.

Helyzete a szezon kezdete óta nem könnyű a Baselben, az első meccseken még kapott lehetőséget, szeptember közepe óta viszont a kispadra szorult, a Basel legutóbbi három mérkőzésén pedig a keretbe sem került be. A mellőzés pontos okai nem ismertek.

A játékos ügynöke, Oliver Fischer a Blicknek nyilatkozva azt mondta, meglepte Basel döntése, miszerint Szalai nem látogathatja a Basel edzéseit és abban bízik, visszavonják ezt a szerinte „érthetetlen és elfogadhatatlan eljárást”.

„Szalai Ádám királyként hagyta el a magyar válogatottat, Baselben azonban csak egy koldus” – vázolja a helyzetet a Blick cikkének szerzője.

Szalai Ádám idén februárban igazolt a Baselhez, remekül kezdett, tavasszal 12 mérkőzésen 4 gólja és 1 gólpassza volt a svájci bajnokságban. A 2022/23-as szezonban 12 mérkőzésen 2 gólt szerzett, de meccsenként átlagban már csak 32 percet kapott, tavasszal ez a szám 64 perc volt.

Azt egyelőre nem tudni, mi a pontos oka Szalai mellőzésének, de Philipp Kaufmann, a klub sportigazgatója már utalt a lehetséges távozására – „tárgyalásban állunk a játékos menedzsmentjével” – idézi egy korábbi megszólalását a Blick.

A 34 éves Szalai szerződése 2023 nyarán jár le a Baselnél. Oliver Fischer, az ügynöke cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint júniusban a válogatott után klubkarrierjének is búcsút intene.

„Ádám vissza akar térni a csapat edzéseire és segíteni szeretné a klubot. A médiával ellentétben nem gondol még pályafutása befejezésére” – idézi a Blick a menedzsert.

A lap emlékeztet, Szalainak 2020 szeptemberében akkori csapata, a Mainz vezetőségével is volt egy összetűzése a fizetéseket érintően, aminek következtében eltiltották az edzésektől. Ezután játékostársai tiltakozásuk jeléül sztrájkba léptek, így Szalai visszatért az edzésekhez, de öt hónappal később elhagyta a klubot.

Borítókép: Szalai Ádám (fotó: MTI/EPA/Keystone/Georgios Kefalas)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elhunyt egy néző a Real Sociedad meccse előtt
Egy szurkoló rosszul lett, majd később elhunyt, és ezért kezdődött negyedórával később szerdán a Real Sociedad-Mallorca (1-0) mérkőzés a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.
Külföldi futball
Messi szerint két nagy esélyese van a vb-nek
Az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi szerint a címvédő Franciaország és Brazília a katari világbajnokság két legnagyobb favoritja, és meg is indokolta miért.
Külföldi futball