Musorujsag
Élő Eredmények

Lazar Cirkovic: Először azt gondoltuk, az edzőt sértegették a szurkolók

Lazar Cirkovic: Először azt gondoltuk, az edzőt sértegették a szurkolók

m4sport.hu
A Kispest védője egy szerb lapnak elmesélte, ő mit látott a Budapest Honvéd–Zalaegerszeg mérkőzésen történt konfliktusból, majd azt is elmondta, mit remél az új edző érkezésétől.

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Budapest Honvéd idegenben Jairo Samperio duplájával 2-0-ra legyőzte a Zalaegerszeg csapatát, a mérkőzés mégsem az eredményről, vagy a mutatott játékról maradt emlékezetes, hanem a kispesti szurkolók rasszista megnyilvánulásairól és annak következményeiről.

A mérkőzés 54. percében a zalaiak vezetőedzője Ricardo Moniz belépett a pályára, erősen tiltakozott, amiért a játékvezető kiállította. A holland szakember ezt követően lehívta játékosait a pályáról, akik csak pár percnyi huzavona után mentek vissza folytatni a mérkőzést. Kedden aztán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy hónapra eltiltotta Monizt minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől.

Lazar Cirkovic a Budapest Honvéd védője a szerb nogomania-rs nevű sportoldalnak adott interjújában elmondta, ő hogyan élte meg az ominózus esetet a múlt szombati bajnokin.

„Megérdemelten nyertük meg a Zalaegerszeg elleni mérkőzést, ami pedig a vitatott szituációt illeti, Ricardo Moniz panaszkodott, amiért a szurkolók többször is inzultálták a sötét bőrű csatárukat, ami állítólag többször előfordul, akkor is amikor hazai pályán játszanak. Az eset után az edző úgy döntött, először a játékvezetőnél tiltakozik, majd lehívja a csapatot a pályáról. Mi azt gondoltuk, az edzőt sértegették, de mint később kiderült nem neki szólt, hanem a csapat csatárának” – nyilatkozta Cirkovic.

A 30 éves játékos ezután elmondta, az új edzővel már az első meccsükön szeretnék megszerezni az első győzelmüket, ami jót tenne a csapat önbizalmának, és kifejtette, mennyire fontos, hogy minél több pontot szerezzenek a következő fordulókban.

„Új edzőnk van, Dean Klafuric személyében. Reméljük, több pozitív energiát kapunk, és az elkövetkező időszakban jobban fogunk játszani és jobb eredményeket érünk el. Ez a három pont sokat fog jelenteni nekünk. Közeledik a bajnokság első felének vége, fontos, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük és minél előrébb legyünk a tabellán. Emellett a győzelem azért is fontos számunkra, mert megnövelné a teljes csapat önbizalmát, ami az elmúlt időszakban megrendült”.

Borítókép: (Fotó: Budapest Honvéd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Indoklása szerint az MLSZ a lehető legenyhébb szankciót alkalmazta Ricardo Moniz esetében
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kedden <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/10/25/az-mlsz-egy-honapra-eltiltotta-a-csapatat-a-palyarol-lehivo-monizt">egy hónapra eltiltotta Ricardo Monizt</a>, a ZTE FC vezetőedzőjét <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/10/22/felbeszakadt-es-hosszu-percekig-allt-a-jatek-a-zte-honved-meccsen-miutan-a-hazaiak-levonultak">a Budapest Honvéd FC elleni mérkőzésen tanúsított viselkedése</a> miatt. A holland szakember semmilyen labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenység sem láthat el, vagyis az idei naptári évben már nem ülhet le a Zalaegerszeg kispadjára. Az MLSZ megindokolta büntetését.
Magyar futball
A ZTE sportigazgatója kiáll az edző mellett, reagált Moniz eltiltására
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) az október 25-ei ülésén a Zalaegerszeg vezetőedzőjét,<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/10/25/az-mlsz-egy-honapra-eltiltotta-a-csapatat-a-palyarol-lehivo-monizt" rel="noopener" target="_blank"> Ricardo Monizt</a> egy hónapos eltiltással sújtotta. Semmilyen labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenység sem láthat el.
OTP Bank Liga
Az MLSZ reagált a szombaton történt szurkolói atrocitásokra
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vasárnap egy rövid közleményt tett közzé közösségi oldalán, amiben elítél minden diszkriminatív szurkolói megnyilvánulást, és a legszigorúbb büntetést helyezte kilátásba, ha beigazolódnak a vádak.
Magyar futball