Musorujsag
Élő Eredmények

Ez vár a Fradira tavasszal az európai kupaporondon

Ez vár a Fradira tavasszal az európai kupaporondon

m4sport.hu
A Monaco elleni 1–1-es döntetlennel – valamint a Trabzonspor belgrádi vereségével – eldőlt, hogy a Ferencváros csoportgyőztesként bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe. Mutatjuk a menetrendet.

A Ferencváros egy fordulóval a csoportkör vége előtt 10 ponttal vezeti az Európa-liga H csoportját, a Monaco a második 7-tel, és mivel az egymás elleni összevetésben az FTC jobb a francia csapatnál, a Fradi már biztosan az élen végez a kvartettben.

A csoportgyőzelem azt is jelenti, hogy a Ferencváros közvetlenül kvalifikálta magát a második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjébe, míg a csoportmásodikokra vár még egy párharc valamelyik Bajnokok Ligájából érkező csoportharmadikkal. A magyar csapat El-nyolcaddöntős ellenfele ezen párharcok továbbjutói közül kerül majd ki, azaz biztosan elkerüli a hozzá hasonlóan csoportgyőzteseket, akik közül egyelőre a Real Betis, a Sallai Rolandot a soraiban tudó Freiburg, valamint a belga Union Saint-Gilloise kiléte ismert.

A kieséses szakasz első körének sorsolását – amelyben a Ferencváros nem érintett – november 7-én tartják, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcok mérkőzéseit február 16-án és 24-én játsszák. A párharcok továbbjutóit február 24-én 13 órától sorsolják össze a csoportgyőztesekkel, ekkor derül tehát ki, hogy a Fradi kivel találkozik a 16 között – akár a Barcelona, a Juventus vagy az Atlético Madrid is következhet. A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án játsszák.

Az Európa-liga tavaszi menetrendje

Az Európa-liga negyeddöntőjének párosítását március 17-én sorsolják, ekkor kiderül az is, hogy az elődöntőben melyik párharcok továbbjutói találkoznak majd egymással. A meccseket a nyolc között április 13-án és 20-án, a négy között május 11-én és 18-án játsszák, míg a döntőre május 31-én kerül sor a budapesti Puskás Arénában.

Borítókép: Fradi-ünneplés a Monaco elleni El-meccs után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sztanyiszlav Csercseszov: Most kezdődik az igazán komoly munka
A Monaco elleni hazai, továbbjutást és csoportgyőzelmet jelentő 1-1-es Európa-liga-döntetlen után a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az M4 Sportnak elmondta, most kezdődik az igazán komoly munka, a játékosok közül Botka Endre úgy nyilatkozott, még szokni kell, hogy tavasszal nyolcaddöntő, míg a csapatkapitány Dibusz Dénes viccesen megjegyezte, nem így tervezték az El-döntőig vezető utat.
Magyar futball
Ferencváros-Barcelona az Európa-liga nyolcaddöntőjéért? Akár ez a párharc is összejöhet – mutatjuk, hogyan
Szerda este a Barcelona BL-, csütörtökön a Ferencváros El-mérkőzését közvetíti élőben az M4 Sport. A két együttes jelenleg még különböző nemzetközi kupasorozatban harcol a továbbjutásért, ám könnyen előfordulhat, hogy a csoportkörök után az Európa-liga sorsolásán egymás útját keresztezik majd. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi is pontosan a tétje eheti BL- és El-mérkőzésünknek, milyen lebonyolítás követi a nemzetközi kupasorozatok csoportkörét és fél szemmel már kieséses szakasz sorsolására is figyelünk.
Külföldi futball