Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vécsei Bálint: El kell hinnünk, mert már tény, hogy csoportgyőztesek vagyunk

Vécsei Bálint: El kell hinnünk, mert már tény, hogy csoportgyőztesek vagyunk

m4sport.hu
Vécsei Bálint szerint igazságos döntetlen született a Ferencváros–Monaco meccsen, amelynek köszönhetően a zöld-fehérek az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerték az Európa-liga H csoportját és bejutottak a második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjébe.

A Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Monacóval az El-csoportkör ötödik fordulójában, és mivel a Trabzonspor 2–1-re kikapott a Crvena zvezda vendégeként, a zöld-fehérek már biztosan az élen végeznek a kvartettben, ezzel közvetlenül bejutottak a nyolcaddöntőbe.

„Nekünk is el kell hinni, mert ez már tény, hogy csoportelsők vagyunk függetlenül az utolsó mérkőzéstől – nyilatkozta az M4 Sportnak Vécsei Bálint. – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a Monacónak is nyernie kellett volna, miután kikaptak tőlünk otthon. Készültünk arra a forgatókönyvre, hogy ha ez a mérkőzés iksz lesz, a másikon pedig nyer a Zvezda, akkor csoportgyőztesek vagyunk, függetlenül az utolsó mérkőzéstől. Nagyon örülünk, hiszen egy nagyon komoly csoportban lettünk elsők már öt meccs után, a mai ellenfelünk is olyan erőt képviselt, hogy mindenkinek 150 százalékot kellett beleadnia, hiszen nagyon jó játékosai vannak a Monacónak. A csapat erősségét mutatja, hogy egygólos hátrányban sem álltunk meg, voltak helyzeteink. Kellett a szerencse is hozzá, de úgy érzem, megdolgoztunk érte” – mondta a középpályás.

A csütörtöki meccsen kezdőként 56 percet játszó Vécsei hozzátette, meglepte a Ferencvárost a Monaco, mert az idegenbeli Fradi-győzelem óta 4-4-2-es felállásban játszott a francia csapat, ezúttal viszont visszatért az ötvédős rendszerre, a második félidőre azonban sikerült rendezni a sorokat.

„Az első félidőben éreztem, hogy van egy kis zavar, a szünetben helyretettük ezeket és a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy megtaláltuk az ellenfél ellenszerét és gólt tudtunk rúgni. Úgy érzem, hogy a 90 percet tekintve igazságos volt ez a döntetlen, ami nekünk győzelemmel ért fel” – fogalmazott.

Borítókép: Vécsei Bálint (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ez vár a Fradira tavasszal az európai kupaporondon
A Monaco elleni 1–1-es döntetlennel – valamint a Trabzonspor belgrádi vereségével – eldőlt, hogy a Ferencváros csoportgyőztesként bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe. Mutatjuk a menetrendet.
Magyar futball
Sztanyiszlav Csercseszov: Most kezdődik az igazán komoly munka
A Monaco elleni hazai, továbbjutást és csoportgyőzelmet jelentő 1-1-es Európa-liga-döntetlen után a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az M4 Sportnak elmondta, most kezdődik az igazán komoly munka, a játékosok közül Botka Endre úgy nyilatkozott, még szokni kell, hogy tavasszal nyolcaddöntő, míg a csapatkapitány Dibusz Dénes viccesen megjegyezte, nem így tervezték az El-döntőig vezető utat.
Nemzetközi kupameccsek